top of page
  • Foto van schrijverLeonore

Pupillen scoren goed

Op zaterdag 9 april was de pupillendag; een leuk toernooi voor de allerjongste kinderen.

OEW was goed vertegenwoordigd. In categorie F (geboren in 2013) speelden Sybren, Jack, Oliwier, Jens, Benjamin en Elya. Deze categorie kende een duidelijke winnaar, Matthan van De Zwarte Pion die al zijn partijen won. Op de tweede plaats eindigde heel knap en verrassend Jens, die nog maar een paar weken bij OEW schaakt. Daarachter kwamen Sybren, Jack en Oliwier met 4 punten. Een barrage tussen de drie jongens moest de eindstand bepalen. Uiteindelijk wist Sybren de barrage voor Jack en Oliwier te winnen. Hiermee mogen Jens, Sybren en Jack door naar het Nederlands kampioenschap. Ook Elya, die als enige meisje meedeed, mag door naar het NK.

In de G (2014) waren helaas maar vier deelnemers: Dhruv, Casper, Ilja en Eben. De jongens kennen elkaar goed, want een paar weken geleden speelden ze nog gebroederlijk in het E-team. Ook hier draaide de middag uit op een barrage. Dhruv en Casper voor plaats 1/2 en Ilja en Eben voor plaats 3/4. Dhruv en Eben wisten de barrage te winnen, maar allevier mogen ze door naar het NK.

In de jongste groep (H) deden Samuel, Aditya, Bas en David mee. De partijen waren heel spannend en soms was het nog even lastig om mat te zetten. David wist 4 van de 5 partijen te winnen en eindigde op de tweede plaats. Aditya behaalde de derde plaats.

Tussen de partijen door gingen de OEW'ers met z'n allen voetballen of speelden ze nog een oefenpotje. De onderlinge gezelligheid helpt de schaakprestaties zeker. Succes voor alle NK-gangers op zaterdag 25 juni!