top of page
  • Foto van schrijverPaul

Paardengroep zomercompetitie 2021


1 Juni 2021


Eindelijk konden we weer spelen. Het seizoen is inmiddels bijna voorbij maar het enthousiasme was er niet minder om. Coen was oneven maar kon terecht in de pionnengroep, Mario had wit tegen Benton. Hij speelde degelijk en behoudend zoals we van hem gewend zijn. Benton daarentegen trok ten aanval. En met groot succes: na een minuut of twintig stond Mario ineens mat.


Eben nam het met wit op tegen Tycho:

8 juni 2021


We waren met zijn vieren: Coen, Benton, Eben en Tycho. Eben speelde tegen Coen, hij won vrij snel zijn partij en ook een tweede met tegengestelde kleuren.

Benton had wit tegen Tycho en ze maakten er een spektakel van. De eerste helft was voor Benton, hij kreeg een overweldigende stelling maar na wat witte onnauwkeurigheden nam Tycho het initiatief en dat liet hij niet meer los.


22 juni 2020


Vorige week was ik helaas ziek, ik kan jullie niets vertellen over wat er is gebeurd.

Vanavond waren er proefexamens voor de stapexamens. Coen en Tycho deden mee en zijn allebei met heel goed resultaat geslaagd. Veel succes met het echte examen over twee weken, dat moet wel lukken.

We hadden Mats al als invaller binnengehaald toen Tycho terug kwam van zijn examen en dus waren we weer oneven. Tycho kon nog terecht in de pionnengroep en speelde daar zijn partij. Mario had wit tegen Eben en verloor, Eben wil nu eenmaal altijd winnen.

Hieronder een heel leuke partij die Mats en Coen uitvochten:


29 juni 2021


Vanavond waren we compleet. Eben had wit tegen Mats en dat ging hem goed af: hij won zijn partij. Mario speede met wit tegen Coen en hier trok zwart aan het langste einde: 0-1. De partij van de avond ging tussen Tycho (wit) en Benton:6 juli 2021


De laatste speelronde van deze periode. Tycho moest examen doen en kwam iets later binnen, hij was oneven en speelde in de pionnengroep. Benton had wit tegen Eben en Eben deed wat hij elke keer doet: winnen.

Mats had wit tegen Mario en dat werd een bekend tafereel:
Коментарі


bottom of page