• Paul Oudshoorn

Paardengroep herfstcompetitie 2021


Goed uitgerust en zonder mondkapjes konden we met een nieuwe groep beginnen aan een nieuw seizoen. Alexander was er niet, in zijn plaats speelde een oude bekende: Oliwier. Robert had wit tegen Daniel. Na ongeveer een kwartier haalde Robert zijn punt binnen. Levon speelde tegen Oliwier. Dat werd een lange partij waarbij er door beide kanten flink werd gehakt maar ook listig gemanoeuvreerd. Na half acht moest de beslissing komen van een puntentelling en bleek Levon met een klein verschil de winnaar. De partij die we gaan bekijken ging tussen Mayra en Rifka:En zo is de stand na de eerste ronde:


Mayra 1/1 100%

Levon 1/1 100%

Robert 1/1 100%

Daniel 0/1 0%

Rifka 0/1 0%


Tweede ronde 14 september 2021


We speelden met zijn zessen: Olivier had zich als nieuw lid aangemeld, van harte welkom. Jasper speelde met wit een lange partij tegen Levon. Levon zag heel veel schaakjes maar geen mat, Jasper vond onverstoorbaar steeds een vluchtveld voor zijn koning. Om half acht moest er worden geteld en dat leverde een gelijke stand op. Remise dus. Robert speelde tegen Mayra, ook daar was er om half acht nog geen beslissing. Mayra had wel een grote voorsprong in materiaal maar wilde niet winnen door een telling, zij gaf heel sportief remise.

Dan was er nog de partij van Olivier tegen Daniël, die was erg kort.


Dat was wel heel snel. Daniël beloofde dat dit nooit meer zou gebeuren. Ze speelden nog een partij en daarin wist Daniël heel mooi Olivier midden op het bord mat te zetten. Mooi gedaan, ook al telt alleen de eerste partij.


De stand na twee ronden


Mayra 1,5/2 75%

Levon 1,5/2 75%

Robert 1,5/2 75%

Daniel 0/2 0%

Rifka 0/1 0%

Olivier 1/1 100%

Jasper 0,5/1 50%