top of page
  • Foto van schrijverReinoud

Ontspannen Meester-in-de-dop

De laatste vrijdag van de schoolvakantie hadden we al weer het vijftiende Meester-in-de-dop toernooi. De formule bestaat uit een lekker middagje schaken in groepjes van 6 van je eigen speelsterkte gewoon in ons eigen buurthuis. Dat betekent dus 5 potjes met een kwartier bedenktijd per persoon. Opvallend was dat vooral de laagste groep de bedenktijd het beste gebruikte.


De meeste deelnemers waren van onze club, maar voor de gezelligheid waren ook vriendjes, vriendinnetjes, zusjes, broertjes en neefjes en nichtjes welkom. Bij elkaar wisten maar liefst 34 kinderen de weg naar Op Eigen Wieken weer te vinden. Na een half jaar Corona pauze was het voor velen weer het eerste toernooitje, maar het voelde al snel weer als vanouds.


Na de 5 potjes in de 5 groepen hadden we een rijtje winnaars en dat waren deze keer Simon (groep 1), Daniël (groep 2), Casper, Rashaan en Jathus (gedeeld eerste in groep 3), Dhruv (groep 4) en Sybren (groep 5). Gefeliciteerd! Een mooie traditie van Meester-in-de-dop is dat er voor iedereen een prijs. Deze keer voor iedereen zelfs een glimmende trofee zoals te zien op de foto.




Comments


bottom of page