top of page
  • Foto van schrijverWalther

OEW wint van Apeldoorn

In Apeldoorn wordt goed geschaakt. Zo goed, dat de ze zich daar Schaakstad Apeldoorn noemen. Maar jullie weten natuurlijk wel wat de echte schaakstad van Nederland is. En hoe kun je dat het beste laten zien? Door Apeldoorn uit te dagen natuurlijk!

Want dat je niet achter het bord kunt spelen heeft grote nadelen, maar ook één heel klein voordeeltje: je kunt zomaar eens tegen een club uit een heel ander deel van Nederland spelen. Dus op vrijdag 15 januari zaten 10 OEW'ers klaar om online tegen 10 Apeldoorners te spelen. Om eerlijk te zijn: wij hadden een gastspeler van de Zwarte Pion: Julian, die normaal meedoet met de vrijdagtraining van OEW.


Iedereen speelde twee partijen, eentje met wit en eentje met zwart, tegen dezelfde tegenstander. Om toch een beetje het teamgevoel te hebben had Wadim de spelers van te voren online bij elkaar laten komen via Teams.


Er was een behoorlijk lange bedenktijd: 20 minuten per persoon plus increment. Maar dat is lastig als je online vooral gewend bent te bulletten en blitzen: veel spelers schoten uit de startblokken! Zo was Abisan in een kwartiertje al klaar met allebei zijn partijen! Maar andere spelers dachten wel lang na.


Veel spelers waren aan elkaar gewaagd, en er waren veel 1-1 uitslagen. Maar doordat Jeroen, Jacob, Connor en Casper allebei hun partijen wisten te winnen, en Guido eentje won een eentje remise speelde, won OEW uiteindelijk toch nog heel ruim. De einduitslag was 14,5 - 5,5. En met dank aan Wadim, die na afloop veel partijen heeft geanalyseerd, werd het behalve een leuke, ook nog een leerzame match.


Uitslag Apeldoorn - OEW

Oscar - Akil 1-1

Eelco - Jeroen 0-2

Daniel - Abisan 1-1

Merijn - Simon 1-1

Jesse - Guido 0,5 - 1,5

Daan - Nora 1-1 (Nora, leuk dat je er deze keer online ook bij was!)

Raul - Jacob 0-2

Amy - Connor 0-2

Nick - Julian 1-1

Alano - Casper 0-2

Comments


bottom of page