top of page
  • Foto van schrijverLeonore

OEW-winnaars PK C, D en E!

Aan het begin van het jaar staan altijd de persoonlijk kampioenschappen van de Leidse schaakbond op het programma. In tegenstelling tot bij de Grand Prix toernooien, waarbij de groepsindeling op rating geschied, spelen de kinderen bij het PK in leeftijdscategorieën. De hoogst geëindigde spelers verdienen een startbewijs voor het Nederlands kampioenschap.


Afgelopen weken zijn de PK C (t/m 14 jaar), PK D (t/m 12 jaar) en PK E (t/m 10 jaar) gespeeld.


Allereerst de PK C. Deze werd op twee dagen met in totaal 6 partijen gespeeld bij LSG in het Denksportcentrum. Er deden 10 deelnemers mee, waaronder Maxim, Sabin en Lev. Maxim en Sabin bleken duidelijk de sterksten van het deelnemersveld met 5,5 en 5 punten. De winst van Maxim op Sabin bleek doorslaggevend voor het kampioenschap. Hierdoor is Maxim geplaatst voor het NK in de meivakantie in Groningen!


De PK D werd op drie dagen gespeeld in Leiderdorp. Hierbij waren Sabin, Aren, Casper, Dhruv, Hugo, Abel, Ilja, Oliwier en Jack van de partij. Na negen partijen was Sabin de oppermachtige winnaar. Hij had al zijn partijen gewonnen. Aren en Casper eindigden op een gedeeld derde plaats met 6 punten. Dit drietal heeft zich geplaatst voor het NK D tijdens Hemelvaart in Rijswijk.


Tot slot het PK E. Hierbij werd gespeeld in drie groepen; een A-groep, een B-groep en een meisjesgroep. De B-groep werd overtuigend gewonnen door Nimai, die pas net begonnen is bij OEW en zeer snel vooruit gaat. Aren won met 7,5 uit 8 de A-groep, gevolgd door een derde plaats voor Casper. Aren en Casper mogen door naar het NK in het paasweekeinde in Tilburg.


Goede leerervaringen voor alle deelnemers en alvast veel succes op het NK!
Comments


bottom of page