top of page
  • Foto van schrijverSipke

OEW-team t/m 12 jaar tweede van Nederland!

Afgelopen zaterdag 10 december reisden Jonathan, Sabin, Maxim en Zeteo af naar Groningen voor de finale van het Nederlands kampioenschap teamwedstrijden t/m 12 jaar. Tot en met de halve finale speelden Dhruv en Casper nog in het team, maar zij waren zo genereus om hun plekje voor de finale af te staan aan de broers Sabin en Maxim, twee sterke jeugdspelers die nog niet zo heel lang bij OEW schaken.


De eerste ronde speelden wij tegen het team van Best Moves. Deze wedstrijd werd ruim gewonnen met 3½ - ½. Alleen Jonathan speelde remise. De tweede ronde was KlimOp uit Rotterdam de tegenstander, in de Groene Hart Cup de grootste concurrent van OEW. Ook nu wonnen de OEW’ers overtuigend met 3½ - ½ met opnieuw een remise voor Jonathan.

De ronde daarop moesten we de confrontatie aan met favoriet ESV uit Eindhoven. Die bleek een maatje te groot, ze wonnen met 3-1. Alleen Sabin en Zeteo wisten opgeteld nog een puntje binnen te slepen.


Zonder de moed te verliezen ging OEW de vierde ronde in. De tegenstander, Staunton, had al sterk gepresteerd en had ook vooral op bord 1 een speler met een flink hoge jeugdrating. Jonathan en Maxim wisten remise te houden. Zeteo liep tegen zijn eerste en enige nederlaag aan en Sabin won in een chaotische partij op bord 2, waardoor het team als geheel een remise (2-2) behaalde.


Bij aanvang van ronde vijf stonden Jonathan, Sabin, Maxim en Zeteo op een mooie 2e plek. Dankzij een 4-0 overwinning op Zeist konden we niet meer op de ranglijst gepasseerd worden. ESV maakte zijn favorietenrol waar en mag zich kampioen van Nederland noemen. Maar het zilver voor OEW is een prestatie van formaat!


Links

Website van de organisatie met wedstrijdverslagen, -uitslagen en foto's: https://www.nosbo.nl/jeugd/kampioenschappen/911-jcc-nk-finale-d-teams-groningen-2022

Comments


bottom of page