top of page
  • Foto van schrijverAlisha

OEW succesvol bij het JCC-E

Zaterdag 9 maart zijn de jeugdclubkampioenschappen t/m 10 jaar van de Leidse schaakbond gehouden. In totaal waren er 6 teams, waarvan wel 4 van OEW! Ook Voorschoten en LSG streden mee voor de plaatsing voor de landelijke jeugdkampioenschappen. Vanwege het succes van de Leidse schaakbond vorig jaar waren er dit jaar 4 tickets te behalen.


Afgelopen jaar zijn Aren, Dhruv, Casper en Ilja Nederlands kampioen geworden t/m 10. Allemaal mochten ze ook dit jaar meedoen bij de E-categorie. Hierdoor begonnen zij als grote favoriet aan het toernooi. En de jongens hebben allemaal aan de hoge verwachtingen voldaan. OEW 1 heeft namelijk elke match gewonnen! Een dik verdiende NK plaats dus!


Ook ons tweede team was erg succesvol. Pepijn ging er elke ronde vol tegenaan en wist zelfs op een prachtige manier een bordpuntje van OEW 1 af te dwingen. En gelukkig kon hij ook op de hulp van Sidd, Nimai en Hugo rekenen. Door hun goede spel was de plaatsing voor het NK al voor het begin van de laatste ronde een feit. Uiteindelijk zijn de jongens op een mooie 3e plaats geëindigd! Dit belooft dus veel goeds voor de landelijke kampioenschappen!


Voor Jan Willem, David, Luca en Khaizuran was het toernooi nog een stuk langer spannend. In de eerste ronde mocht OEW 3 meteen tegen OEW 1. Het niveauverschil op de eerste drie borden was vrij snel duidelijk. Alleen op bord 4 wist Khaizuran heel knap een half puntje van Ilja weg te snoepen! De moeilijkste tegenstander was nu achter de rug. De rest van de rondes verliep dan ook een stuk succesvoller, waardoor het tot in de laatste ronde heel spannend of ook ons derde team zich zou plaatsen. Dit was ook te zien in het aantal bordpunten in de eindstand. OEW 3, LSG en Voorschoten hadden namelijk allemaal evenveel bordpunten. Zelfs nadat OEW 3 hun laatste partij gespeeld had was de plaatsing nog niet duidelijk. Dit hing af van de wedstrijd tussen OEW 2 en Voorschoten. Helaas was Voorschoten nét een tikkeltje te sterk, waardoor OEW 3 met iets te weinig matchpunten buiten de NK plaatsen viel. Wel ziet het er veelbelovend uit voor in de toekomst!


In ons 4e team was iets heel bijzonders aan de hand. Het leek er namelijk tot het laatste moment op dat Joel, Aditya en Elysia met zijn drieën mochten opboksen tegen de andere teams. Dit zou betekenen dat ze elke ronde met 1-0 achterstand zouden beginnen. Gelukkig kregen we van de Stormpionnen Sem als invaller om het team compleet te maken! Het is OEW 4 misschien niet gelukt om zich te plaatsen voor het NK, maar er werden veel prachtige trucjes gezien en ze hebben toch wat bordpunten weg weten te snoepen bij de andere teams. Een knappe prestatie tegen de hele sterke spelers!


Al met al was het dus een erg succesvolle dag die heeft geleid tot maar liefst twee teams van OEW die door mogen naar de landelijke kampioenschappen t/m 10 jaar! Een geslaagd toernooi dus!
Comments


bottom of page