top of page
  • Foto van schrijverWalther

OEW Kampioen!

Een team met zes van de sterkste OEW'ers doet mee aan de competitie van de Leidse Schaakbond. Op 12 mei werd de laatste ronde gespeeld, tegen een team van volwassenen van Leithen.


Na ruim een uur spelen kwam ik kijken, en we stonden er helemaal niet zo goed voor. Weliswaar stond Jonathan al glad gewonnen, en Zeteo stond goed, maar de andere spelers stonden soms gelijk en soms minder. Het zou dus een spannende avond worden.


Jonathan had zijn tegenstander in de opening overrompeld, en ik zag nog net de mooie matcombinatie die hij had uitgerekend: 1-0 voor OEW.


Jacob stond een pion achter in een stelling met alle zware stukken nog op het bord. Het was moeilijk te zien hoe zijn tegenstander verder moest, en deze berustte dan ook in remise. Stand 1.5-0.5.


Connor had een dichtgeschoven stelling met een slechte loper tegen een goed paard. Ook hier vond de tegenstander geen winstplan en dus remise: 2-1.


Zeteo had dankzij ver opgerukte pionnen een mooie koningsaanval. Er was geen verdediging meer mogelijk: 3-1.


Lev stond eerder heel slecht, maar was door blijven vechten en had een stuk achterstand inmiddels weer ingelopen. Op het laatst was hij de enige die voor de winst kon gaan. Hij probeerde dat nog heel lang, zelfs toen hij alleen nog koning en pion had tegen koning en paard, maar er zat echt geen winst in. Remise was wel voldoende om match te winnen : 3.5 - 1.5.


Tim was toen nog lang niet klaar. Hij was niet zo goed uit de opening gekomen, maar door een fout van de tegenstander won hij een pion. Later kon Tim nog een pion pakken, en hoewel het eindspel nog heel ingewikkeld was, voerde Tim het bekwaam naar winst. Eindstand 4.5 - 1.5.


Hiermee werd OEW kampioen van de derde klasse. Gefeliciteerd! Volgend jaar speelt het team in de tweede klasse, dus tegen nog sterkere tegenstand. Succes alvast!


De einstand:Comentários


bottom of page