top of page
  • Foto van schrijverLeonore

OEW'ers verslaan alien

Dit jaar bestaat Jeugdschaakclub Op Eigen Wieken 40 jaar. Reden genoeg voor een feestje zou je denken. Er was alleen één probleem: de schaakstukken van OEW waren meegenomen door een alien. Gelukkig stonden er op zondag 27 juni zo'n 50 OEW'ers paraat om deze terug te vinden.

Tijdens de speurtocht op deze deze zonnige dag kwamen de kinderen langs verschillende bijzondere personen in de Leidse Hout.


De kinderen kwamen een professor tegen die gespecialiseerd is in astronomie en buitenaards leven. Hij legde uit dat aliens lief worden als ze nat worden, bijvoorbeeld door een waterpistool. Gelukkig zat er ook een Rus in het bos bij wie de kinderen ieder een waterpistool konden verdienen. Een sportleraar heeft de kinderen alvast laten oefenen met het uitspuiten van een kaarsje. Toen de kinderen een hacker tegenkwamen, hebben ze geholpen het wachtwoord van het ruimteschip te kraken om het terug te sturen naar de aarde. Samen met de radarspecialist hebben de kinderen kunnen achterhalen waar het ruimteschip is geland en de alien zich bevond.


Bij de landingsplek op de Grote Speelweide in de Leidse Hout zagen de kinderen de alien op een bankje zitten. Met z'n vijftigen tegelijk kwamen ze in actie om de alien nat te schieten. Met succes! De alien werd weer lief, gaf de schaakstukken terug en trakteerde de kinderen op heerlijke vliegende schotels (pannenkoeken).


We kijken met veel plezier terug op een mooie zonnige en geslaagde dag en hopen de lieve alien binnenkort eens op de club te zien.


Comments


bottom of page