top of page
  • Foto van schrijverOnno

OEW'ers op PK E (t/m 10 jaar)

Zaterdag 19 februari 2022 was het zover. De persoonlijke kampioenschappen t/m 10 jaar werd weer live gespeeld in het Denksportcentrum Leiden.

Zelf was ik nog in de veronderstelling dat het gebouw gesloopt zou worden, maar dit bleek niet het geval te zijn. Dus iedereen verzamelde zich rond half elf in het bekende gebouw.


Dertien jonge schakers gingen de strijd met elkaar aan. Het zou een flinke strijd worden, want het speelveld was sterk. Maar het ging daadwerkelijk ook wel ergens om: plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap tot en met 10 jaar!

Er zouden 9 wedstrijden worden gespeeld, iedereen kwam dus zo ongeveer tegenover elkaar te zitten.


Zes OEW'ers deden mee, Dhruv, Eben, Sam, Casper, Erik en llja. Op papier waren concurrenten Evan en Matthan de sterkste gevolgd door Dhruv en Casper.

Al na een aantal partijen bleek dat Matthan en Evan hun favoriete rol konden waarmaken, ze stonden solide op de eerste en tweede plek. Dhruv en Casper deden het ook goed, maar hadden onderweg een puntje gemorst.

Toch was er zeker nog kans voor Dhruv en Casper om te strijden voor een plaats op het NK. Tot de laatste ronde was het spannend. Dhruv en Casper beiden op 5 punten, Burak en Matthan op 6 en aan kop Evan met alle 8 punten.

De laatste ronde moesten Dhruv en Casper tegen elkaar. Casper won de wedstrijd, maar niet alleen hij won, ook zijn broer won van concurrent Burak! Hierdoor hielp Sam zijn broertje naar een gedeelde derde plek! Matthan won zijn partij en werd ongedeeld tweede.

Evan, die al kampioen was, kon niet zijn 100% score behouden. Ilja won in de laatste ronde van hem. Knap werk.

Nadat alle partijen klaar waren was het nog spannend voor Casper. Hij was weliswaar gedeeld derde, maar hij had onderling verloren van Burak, die ook 6 punten had. Wie er door mag naar het NK is nog niet bekend, want de jongens spelen nog een barrage op een ander moment. Er was genoeg gestreden vandaag! Casper veel succes met de beslissingswedstrijd!


De einduitslag:


Het was weer een mooi begin van het ECHTE schaken, dit proeft naar meer!



Comments


bottom of page