top of page
  • Foto van schrijverWalther

OEW doet het goed in de competitie

Een Team van OEW heeft meegedaan aan de competitie van de Leidse Schaakbond. Afgelopen maandag was de laatste ronde. Tegen Philidor D.

Veel spelers van het OEW-team zijn ook lid van Philidor, zodat ze op een aantal zaterdagen met Philidor mee kunnen doen met de landelijke competitie. Daarom voelde het als een soort onderlinge wedstrijd.


Het OEW - team begint beroemd te worden : de tegenstander van Aren wilde heel graag met Aren op de foto. Net zoals Aren zelf een keer tijdens een belangrijk toernooi op de foto mocht met wereldtopper Levon Aronian.

Een partij kan makkelijk 2 of 3 uur duren. Dus na een uurtje spelen ging ik eens kijken hoe het stond. Tot mijn verbazing zaten Aren, Dhruv en Lev al in de ruimte bij de bar. Ze hadden alledrie gewonnen van hun volwassen tegenstanders. Een 3-0 voorsprong voor OEW!


Lev verloor helaas een stuk en daarmee ook de partij. Ook invaller Job kon het niet bolwerken, maar Tim en Maxim wonnen wel. Sabin speelde tegen ex-OEW lid Jacob.  Jacob is heel erg sterk geworden, en slaagde er ook in van Sabin te winnen. Dus uiteindelijk werd het 5-3.

Dat betekent dat OEW de competitie is geëindigd met 8 punten uit 7 matches. In het begin van de competitie ging het moeilijk, maar met name Aren, Dhruv en Casper gingen in de loop van het jaar steeds beter spelen, zodat er steeds meer werd gewonnen. Casper is ook topscorer geworden. Hij deed 6 keer mee, won 4 keer en speelde 2x remise. Gefeliciteerd!


Het is nog even afwachten op de andere wedstrijden voordat we weten op welke plaats OEW is geëindigd. Als het heel erg mee zit wordt OEW tweede, en dat zou een promotie betekenen. Maar waarschijnlijker is een derde of een vierde plaats. Wat nog steeds heel goed is, in een poule met allemaal teams van ervaren volwassen spelers.


Comments


bottom of page