top of page
  • Foto van schrijverOnno

OEW doet goede zaken bij clubkampioenschap t/m 10 jaar

Zaterdag 18 maart werd in Voorschoten het clubkampioenschap t/m 10 jaar gehouden van de Leidse Schaakbond. Er waren dubbel zoveel teams als vorig jaar aanwezig, in totaal 8. OEW bracht al de helft van teams aan! Naast onze teams waren ook Voorschoten, Leiderdorp en LSG vertegenwoordigd.


Ons derde team was verzwakt aangezien Artem ziek was. Hierdoor stond het team bij elke wedstrijd al 1-0 achter, helaas. OEW 1 begon als favoriet aan het toernooi, aangezien hetzelfde team vorig jaar ook kampioen was geworden. Dit jaar was er zelfs versterking aan bord 1: Aren.

De eerste ronde kwamen OEW 1 en OEW 2 meteen tegen elkaar in actie. Eben hield knap remise tegen Dhruv. En Jens hield het lang uit tegen Ilja, maar het was duidelijk dat team 1 sterker was. OEW 3 moest in ronde 2 tegen het vierde team. Dit werd met 2,5 – 1,5 gewonnen door team 4. Later werd door dit team ook nog gewonnen tegen LSG, een hele knappe prestatie. Mats aan bord 1 had duidelijk zijn dag. Hij won zowel van Cinar (LSG) als van Jack, onze kopman van team 2.

Opvallend waren twee spelers van onze club, namelijk Khaizuran en David. Ze namen voor alle partijen heel goed de tijd. Terwijl iedereen aan het buitenspelen was, knokten zij nog, niet onverdienstelijk, voor de punten van het team! Dit belooft wat voor de toekomst!


Uiteindelijk werd het derde team 7e en het vierde team 5e. Het eerste team liet weinig liggen in dit toernooi en werd overtuigend eerste. Maar ook het tweede team deed het goed! Zij hadden alleen verloren tegen het eerste team, maar de rest gewonnen en werden dan ook tweede van het toernooi! Twee teams dus door naar de landelijke kampioenschappen! Een geweldige prestatie!
Comments


bottom of page