top of page
  • Foto van schrijverSipke

OEW A wint eerste wedstrijd ruim

Op 30 oktober speelde OEW A de eerste ronde van de Externe Competitie. Bij dat toernooi speel je in een team van zes spelers met 1 uur en 30 seconden increment. Dit keer waren de zes vertegenwoordigers van OEW: Tim, Jonathan, Sabin, Zeteo, Lev, Connor. De eerste ronde speelden zij uit tegen het team S.V. Reynaerde uit Aarlanderveen. De locatie van die club was naast een koeienstal in de middle of nowhere.


Tim speelde met wit op bord 1 en speelde tegen de Caro-Kann opening. De tegenstander speelde een gambietvariant waardoor Tim al snel één pion voor kwam, maar dat behoorde tot de theorie. Helaas voor Tims tegenstander maakte hij een fout waardoor Tims pion op d6 kwam te staan. En die pion kon daarna nog doorlopen naar d7 en zijn tegenstander kon promotie niet meer voorkomen.


Jonathan speelde met zwart, hij kreeg een geïsoleerde pion op d5 na het ruilen van de dames en een setje paarden. Jonathans tegenstander kon heel veel druk zetten op die pion, omdat de pion lastig te verdedigen was. Na het ruilen van de andere paarden en de lopers, zag Jonathans tegenstander een verdubbeling van de zwarte torens over het hoofd waardoor Jonathan met één toren binnen kom komen. Zijn tegenstander bleef goed verdedigen en de partij eindigde in remise.


Op bord 3 speelde Sabin met wit. Sabin en zijn tegenstander rokeerden allebei kort. Sabin zette zijn twee torens op de damevleugel en won al snel één pion. Later stond een pion van zwart gepend waardoor Sabin nog een pion won. Alle stukken werden geruild en Sabin ging een makkelijk pionneneindspel in. Met twee pionnen won hij zijn partij.


Zeteo op bord 4 won al snel een kwaliteit. Alleen kon zijn tegenstander veel pionnen pakken. Later won Zeteo nog een loper waardoor hij een toren tegen vier pionnen voor kwam. Hij moest nog even oppassen dat het niet eeuwig schaak werd, maar daarna was het goed te doen.


Lev speelde op bord 5 hij won in het middenspel een loper. Verder speelde hij heel goed de partij uit. Op het laatst offerde hij zijn loper. Zijn tegenstander pakte de loper en Lev zette mat.


Connor speelde op bord 6 een degelijke partij en ruilde op zet drie al dames. Later in de partij kwam hij twee pionnen voor te staan en niet veel later was het een eindspel met een loper en twee pionnen tegen een paard in het voordeel van Connor. Een makkelijk eindspel en Connor won. Hij eindigde zijn partij met 1 uur en 2 minuten op de klok terwijl zijn tegenstander nog maar 5 minuten op de klok had.


OEW A won de match met 5,5-0,5!Comments


bottom of page