top of page
  • Foto van schrijverLeonore

OEW A op stoom: LSG E - OEW A 2-4

Op 12 november speelde het externe OEW team de tweede ronde in de Leidse schaakbond competitie. Deze keer was LSG de tegenstander. Lees hieronder het verslag van de wedstrijden door de ogen van de spelers zelf!


Jonathan

Mijn tegenstander speelde de opening CaroKann. Een opening die ik niet super goed ken, dus speelde ik zetten die mijn stukken ontwikkelden, helaas won mijn tegenstander met een mooi offer een pion. Ik probeerde nog een aanval op de koningsvleugel, maar hij verdedigde goed, waardoor hij de partij uiteindelijk won.


Jacob

Na het damegambiet stond ik iets slechter, maar toen blunderde hij een kwaliteit en later een toren en toen gaf hij op.


Simon

Na de opening ging het lang gelijk op. In het middenspel maakte ik echter een fout die mij een paard kostte. In het eindspel gaf de tegenstander geen kansen weg.


Tim

Ik moest tegen de captain van de tegenstander. In de opening verwarde ik het Viennagambiet met het Koningsgambiet, dus ik stond volgens de computer al een paard achter op zet 8. Gelukkig kende hij zijn opening ook niet goed, en speelde hij veel te passief. In een gambiet moet je juist aggresief spelen! Toen ik eindelijk een paar stukken wist te activeren, stond ik gewoon een pion voor. Toen blunderde hij een pion, een paar zetten later een stuk, en nog even later een mat in drie.


Daniël

Mijn tegenstander begon met een opening die ik niet kende, maar ik speelde gewoon de gouden regels. In het middenspel maakte hij een fout waardoor ik kon gaan aanvallen. Met mijn loper op de diagonaal van a2 tot g8 was ik gevaarlijk in de aanval waardoor hij uiteindelijk opgaf.


Lucas

Ik speelde toevallig tegen iemand die ook Lucas heet. Het hele potje stond de stelling vrij vast, maar toen we bij het eindspel kwamen gaf hij een toren weg, en gaf hij op.


Een succesvolle avond dus met een 4-2 winst. Volgende wedstrijd is op vrijdag 10 december tegen Philidor.Comments


bottom of page