top of page
  • Foto van schrijverLeonore

OEW A blijft winnen in LeiSB competitie

Op maandagavond 21 maart reisde het OEW team voor de Leidse schaakbond competitie af naar Noordwijk voor de vierde speelronde tegen Daniël Noteboom C.


Het werd een spannende wedstrijd:


Bord 1 Jonathan:

Ik had wit. Mijn tegenstander speelde de Caro-Kann opening. Na veel ontwikkelende zetten had ik een penning met mijn loper en dame op zijn paard op de b1-h7 diagonaal. Ik won een stuk. Daarna sloot ik ook nog zijn dame in. Toen was de partij wel gespeeld.


Bord 2 Jacob:

Ik begon sterk tegen mijn tegenstander. We speelden op de fianchetto's al gauw won ik een pion. Lang had ik het initiatief. Ik dacht geforceert mat te hebben met een torenoffer. Helaas miste ik een mat in een zet tot nadat ik het offer had gemaakt. Daarna was mijn kans verkeken.


Bord 3 Simon:

Ik speelde met wit. Na een tijdje kon ik met behulp van een penning en een dubbele aanval een stuk winnen. Dat voordeel gaf ik niet meer weg.


Bord 4 Tim:

In de opening speelde ik te passief en mijn tegenstander kreeg een goede stelling. Gelukkig kon ik zijn actieve stukken afruilen en in een toreneindspel waarin hij net iets beter stond bood hij remise aan. Toen ik om me heen keek en zag dat het op de andere borden ongeveer gelijkop ging, besloot ik na even nadenken de remise te accepteren.


Bord 5 Daniël:

Otto Brunner speelde met zwart de Siciliaanse opening. Na een tijdje ruilden we veel stukken af en kwam ik met mijn witte loper op een mooie diagonaal te staan. Vervolgens kwam ik ook met mijn dame op die gevaarlijke diagonaal en moest hij wel zijn pionnenstructuur verzwakken. Uiteindelijk was die loper dus cruciaal en kon ik mat zetten met mijn dame en toren.


Bord 6 Lucas:

De partij tegen mijn tegenstander ging lang gelijk op. Helaas verloor ik twee pionnen en sinds toen stond ik er slecht voor. Mijn tegenstander speelde niet goed in het eindspel maar ik kon er geen remise meer van maken.


Alles bij elkaar opgeteld uiteindelijk 2,5-3,5 voor OEW! Met nog twee rondes te gaan, staat OEW nu met 10 matchpunten op de eerste plaats, op de voet gevolgd door Leithen met 8 matchpunten.

Comentarios


bottom of page