top of page
  • Foto van schrijverLeonore

OBS Anne Frank Leids kampioen

Op woensdagmiddag 6 december werd het Leids basisscholenschaaktoernooi gespeeld. Voor het eerst werd dit jaar gekozen voor een individueel toernooi. Eerdere jaren werd altijd in schoolteams van vier spelers gespeeld.

Het idee was dat op deze manier ook kinderen van scholen die niet een geheel team konden vormen, mee konden doen. Daarnaast zou het bij de scholen bekende Tournify indelingssysteem kunnen worden gebruikt.


Met meer dan 200 deelnemers bleken er inderdaad veel meer kinderen mee te willen doen dan eerdere jaren. Misschien een beetje te veel, want het indelingssysteem werkte niet in alle zalen even goed mee. Desalniettemin werd er hard geschaakt.


In de A-groep, voor geoefende spelers, werd er naast de individuele prijzen ook gespeeld om welke vijf schoolteams door mochten naar de regionale finales. Individueel wisten Aren en Casper al hun partijen te winnen. Als kers op de taart speelden zijn een blitz-beslissingsmatch waarbij Casper vlak voordat hij mat kon zetten door zijn tijd ging. Aren werd voor Casper de winnaar van het toernooi. Daarachter volgden Timo, Sybren, Ilja en Pim.


De schoolteams (4 personen) die doorgaan naar de regionale rondes zijn: Anne Frank 1, Josephschool, De Tweemaster, Lucas van Leyden en Anne Frank 2.Comments


bottom of page