top of page
  • Foto van schrijverOnno

O(liebol)EW

Aan het einde van het jaar zijn de feestdagen kerst en oud en nieuw. Traditiegetrouw zoekt iedereen elkaar dan op om dit met elkaar te vieren. Het oliebollentoernooi is net zoiets. Massaal wordt het toernooi, georganiseerd door LSG, bezocht om met elkaar samen te zijn, lekker te snelschaken en niet geheel onbelangrijk oliebollen te eten.

Dit jaar waren er 3 competities gemaakt met elk 14 teams. Dit betekende dat er maar liefst 42 teams waren van minimaal 4 spelers. Dus er liepen meer dan 168 mensen rond in het denksportcentrum in Leiden! En het leuke was dat er ook grootmeesters meespeelden die normaal in de meesterklasse spelen, voor de jeugd extra leuk.


Op Eigen Wieken was ook goed vertegenwoordigd met drie teams:

- OEW 1: Het team van de jeugdleiders met Onno, Jeroen, Tim en Erick in poule B.

- OEW 2: Het jeugdteam met Casper, Aren, Ilja en Hugo in poule C.

- OEW 3: Het team van de familie Oei  met de vader, Cederick, Jack en een oom in poule C.


Er werd gespeeld tegen 13 tegenstanders, zowel met wit als met zwart, dus 26 potjes op 1 dag, wie wil dat nou niet! Met 3 minuten en 2 seconden erbij waren de potjes wel snel klaar. Hierdoor kon je dus niet rustig kijken bij de andere teams. Halverwege kwamen de oliebollen en hadden we even rust. Op het scorebord werd duidelijk dat OEW 1 leuk meedeed, maar op het podium te komen werd lastig om te behalen. OEW 2 deed het goed tussen, maar er was ook een aantal nipt verloren. Ook hier was een podiumplek lastig te behalen. Bij OEW 3 duurde het even voordat het eerste matchpunt binnen was, al werd er wel gewonnen.


De oliebollen gaven OEW 2 kennelijk een boost, ze scoorden de matchpunten achter elkaar binnen en kwamen op maar liefst 20 matchpunten van de totaal 26 te behalen punten. Met deze punten werden ze derde! Een topprestatie! OEW 3 bleef wel scoren, maar vaak niet genoeg voor een matchpunt. Ze eindigden met 5 matchpunten. OEW 1 verloor aan het einde nog twee belangrijke wedstrijden, hierdoor eindigden ze op de 5e plek met 16 matchpunten. Aren en Onno hadden individueel goed gescoord en wonnen een topscorers prijs. Normaal is dat een flesje wijn, maar voor Aren werd een uitzondering gemaakt, hij kreeg een doosje chocolade!


Het was weer een mooi toernooi, tot volgend jaar! 


Individuele scores (uit 26 partijen):


OEW 1:

1. Onno 22,5

2. Jeroen 12

3. Tim      15

4. Erick    10,5


OEW 2:

Casper 10,5

Aren      21,5

Ilja        12,5

Hugo    18,5


OEW 3:

Ping          17,5

Jack          7

Cederick    9,5

Sang          4,5
Comments


bottom of page