top of page
  • Foto van schrijverSipke

Mooie schaakronde in de Lange Rokadegroep

Vorige week hadden we in de Lange Rokadegroep nog een vrijblijvende speelronde om er weer even in te komen na de kerstvakantie. Deze week gingen we écht van start met vier partijen.

Marciano verdedigde met zwart een krachtige aanval van Hugo (vdD). Hugo zette al zijn stukken in maar stuitte op de muur die Marciano had opgeworpen. Zo bleef de witte koning met maar een paar pionnen als hulpjes op het bord achter, terwijl zwart nog de dame, twee torens en een loper achter de hand had gehouden. Dat kon alleen maar in winst voor Marciano eindigen en dat gebeurde dan ook.

Hugo (Z) en Loqmane speelden de langste partij van de avond. Loqmane ging zijn zetten noteren en dat gaf hem tijd om goed over de volgende zet na te denken. Dat bleek een goede strategie, want hij wist de partij uiteindelijk te winnen.

Jens en Elysia gingen lange tijd gelijkop. Op een gegeven moment wist Elysia met een dappere dame diep in vijandig gebied door te dringen. Dat zag er heel gevaarlijk uit voor Jens, maar hij redde zich er met geduld uit. Ze probeerden allebei nog wat aanvallen op te zetten, maar het was duidelijk dat dit in remise ging eindigen.

De laatste partij was die tussen Stella en Benjamin. Benjamin had de week ervoor de aanmoedigingsprijs gekregen dus hij begon vol goede moed aan zijn aanval. Maar Stella kon dat goed tegenhouden. In het eindspel zat ze voortdurend de zwervende koning van Benjamin achterna. Langzaam maar zeker vielen de andere stukken van het bord, totdat uiteindelijk Stella met koning en paard de koning van Benjamin te lijf moest gaan. Na een achtervolging van een flink aantal zetten, kwamen ze allebei tot de conclusie dat koning + paard tegen koning gelijkstaat aan remise - je kunt nooit schaakmat zetten!


Comments


bottom of page