top of page
  • Foto van schrijverSipke

Langerokadegroep 31 januari / 7 februari

Vorige week hadden we geen verslag van de speelronde omdat één partij nog niet was afgerond: die tussen Hugo (vdD) en Elysia. Ze kregen deze week de kans om hun duel uit te spelen. De rest van de groep, met nieuwkomer Ali, speelde een nieuwe partij.

Om te beginnen bij Alessandro en Benjamin: zij speelden vorige week twee partijen. Alessandro had in eerste instantie namelijk een snelle herdersmat dus er was nog genoeg tijd voor een herkansing. Benjamin maakte daar goed gebruik van en kreeg een punt in de revanche.

Marciano en Stella speelden een bijzondere partij, waarin Marciano met veel stukken de aanval inzette. Maar hij beet zich stuk op de taaie verdeding van Stella, die met een slimmigheidje de overhand in het eindspel kreeg. Tot haar eigen verrassing versloeg ze Marciano.

Hugo Z en Jens speelden het eerste kwartier een beetje ongeconcentreerd. Maar na een tijdje begonnen ze toch een interessante stelling te ontwikkelen en werden ze fanatieker. Onder aanmoediging van zusje Milla won Hugo de partij.


Deze week hebben we Ali verwelkomd in de groep. Hij dreef met wit Marciano's koning snel in het nauw en behaalde zo zijn eerste punt in onze speelgroep.

Hugo Z en Alessandro wilden graag met klok schaken. Of eigenlijk wilde Alessandro dat en Hugo liever niet, maar hij was wel bereid om de klok in te drukken wanneer het Alessandro's beurt was. Alessandro had een flink overwicht en kon de partij met koning en dame tegen een eenzame witte koning tot een goed einde brengen. Maar hij koos ervoor om zijn laatste pion ook tot dame te promoveren. Dat kán het makkelijker maken, maar ook moeilijker: hij speelde Hugo klem en moest tevreden zijn met een patstelling.

Benjamin ging net zoals vorige week te werk: twee partijen op één avond, één winnen en één verliezen. Nu was Loqmane de tegenstander. Eigenlijk wilde hij er na zijn eerste verlies al mee ophouden, maar hij zal blij zijn dat hij toch de tweede kans greep.

Stella en Jens waren deze week net zoals de meesten vrij snel klaar met hun partij. Jens ging vanaf het begin zelfverzekerd in de aanval en zette zonder veel poespas schaakmat.


En dan de tweeweekse partij tussen Hugo (vdD) en Elysia. Hugo wilde graag zijn zetten noteren en heeft dat heel knap tot het einde volgehouden. Het voordeel was zo ook dat hij de tijd kon nemen om goed over zijn volgende zet na te denken. En dat deed Elysia ook. Maar dat noteren kostte waarschijnlijk ook veel energie, want in de stelling hiernaast dacht hij met zijn torens een goede verdedigingslinie tegen de witte dame te hebben. Alleen was daar nog het witte paard, dat met een sluwe zet naar h6 buiten het bereik van zwarte tegenstanders bleef én bovendien schaakmat zette. Het punt van deze partij ging daarom naar Elysia, maar het was van beiden een hele prestatie!

Commentaires


bottom of page