top of page
  • Foto van schrijverWalther

Jonathan en Cederick winnen online Meester in de Dop

De Kerstvakantie is een mooie tijd voor een Meester in de dop toernooi. Iedereen heeft veel tijd, en buiten is het toch maar koud. Helaas gooide deze keer de lockdown roet in het eten, en konden we niet naar het buurthuis. Gelukkig is OEW niet voor één gat te vangen. En werd het toernooi gauw online georganiseerd.


De B-groep werd gewonnen door Cederick. Hij begon met vier winstpartijen op een rij. Hoe goed hij speelde kun je zien aan de volgende partijstand:

Cederick had wit, en speelde hier de beste zet. Zie je ook welke?


Dit probleempje komt van de site bestezet.nl

Deze site is gemaakt door Leonore en Erik. Hierop staan heel veel mooie zetten die door OEW'ers zijn gespeeld. Kijk maar gauw.


Op een gedeelde tweede plaats kwamen Dhruv, Rashaan en Mees. Mees speelde de laatste ronde heel goed tegen Cederick, en had bijna gewonnen. Uiteindelijk werd het toch nog remise.


Het was leuk dat er ook een aantal nieuwe kinderen meedeed: Jack, Eben en Artem. Ik denk dat het ook voor Daniël zijn eerste toernooi was. Hopelijk smaakt dat naar meer!


De uitslag van de B-groep na 5 ronden:

Cederick 4,5 punt

Dhruv, Rashaan en Mees 3,5

Sam en Zeteo 3

Mats 2,5

Sybren, Nils, Jack 2

Eben en Artem 1,5

Daniel en Oliwier 1


In de A-groep bijna allemaal supergroepers. Jonathan won, door een mooie overwinning op Abisan. Abisan kwam wat beter uit de opening maar hij voerde zijn koningsaanval niet helemaal goed uit. Daardoor kreeg Jonathan een kans op zijn eigen koningsaanval. Jonathan wist dat heel goed af te maken.


Abisan (zwart) heeft net de loper naar d8 gespeeld. Jonathan staat natuurlijk al gewonnen, maar ziet heel goed dat hij de pion op f7 kan slaan. Dubbelschaak! Zwart kan niet terugslaan. Zien jullie waarom niet?


Jonathan won al zijn andere partijen, behalve de laatste ronde, waarbij Casper knap remise wist te maken.

Zo won Jonathan het toernooi, werd Abisan tweede, en de zesjarige (!) Casper werd derde.


De uitslag van de A-groep na 5 ronden:

Jonathan 4,5

Abisan 4

Casper en Akil 3 (Casper eindigde boven Akil op weerstandspunten)

Lucas 2,5

Guido, Connor, Jacob en Simon 2

Anton 0 (hij was de enige deelnemer uit een lagere groep)


Comments


bottom of page