top of page
  • Foto van schrijverWalther

Groene Hart Jeugd Cup bij OEW

In Zuid-Holland wordt een schaakcompetitie georganiseerd voor enthousiaste jeugdclubs: de Groene Hart Jeugd Cup. Er wordt op 7 avonden gespeeld. Teams van 4 spelers komen tegen elkaar uit in poules van 4 teams. De sterkste van de poule promoveert; de zwakste speelt de keer daarna een poule lager.


Op Eigen Wieken doet al heel lang mee aan deze competitie. Ooit begon dat met één team, maar inmiddels doet OEW mee met 3 teams. En op 11 maart wat het de beurt aan OEW om de competitie in ons eigen buurthuis te organiseren.Het eerste team van OEW bestond uit Jacob, Daniel, Connor en Lucas. Zij speelden in de sterkste poule. De poule werd gedomineerd door Klim-Op. Klim-op is misschien wel de bekendste jeugdschaakverenging van Nederland. Op OEW na natuurlijk 😊. Ze hadden 3 teams in poule 1, en daar moest OEW tegen opboksen. Uiteindelijk lukte dat heel aardig. Klim-op 1 won weliswaar de poule, maar daarachter haalde OEW 1 een mooie tweede plaats.


In OEW 2 speelden Jonathan, Casper, Dhruv en Anton. Ook zij behaalden in hun poule een mooie tweede plaats. Vooral dankzij het goede spel van de jonkies Casper en Dhruv, die allebei twee van hun drie partijen wonnen.


OEW 3 bestond uit Zeteo, Tex, Cederick en Eben. Net als OEW 3 speelden ze op het tweede niveau, en streden ze om een promotie naar poule 1. Dat was sowieso al knap van dit team, maar ze deden het geweldig in deze poule. De eerste match werd gelijk gespeeld en de tweede gewonnen. Als ze de laatste zouden winnen zouden ze naar poule 1 gepromoveerd zijn, en dat zou een enorme stunt zijn geweest. Dat lukte niet, maar toch een heel mooi resultaat in deze sterke poule.


De volgende speelavond is op 1 april (echt waar!). Succes allemaal!

Comments


bottom of page