top of page
  • Foto van schrijverSipke

Groene Hart Cup opnieuw in Delft

Voor de tweede keer op rij was de Delftsche Schaak Club (DSC) de speellocatie voor onze OEW-teams in de Groene Hart Jeugdcup. De vorige editie was in december en toen moesten we de ijzel trotseren om onze weg naar de schaakborden vinden. Afgelopen vrijdag hadden we geen enkele hindernis onderweg en dus kwamen we als eerste gasten op de plaats van bestemming aan.

Team 1 speelt in poule 1 en kreeg in deze ronde te maken met Klim-Op 1, Promotie 1 en 3-Torens 1. De avond verliep op rolletjes: Jonathan en Oleksii wonnen al hun partijen. Jacob en Connor wonnen er elk twee en eindigden eenmaal in remise tegen hun evenknie van Klim-Op. Dat leverde in totaal 11 van de 12 te behalen bordpunten op en de maximale score van 6 matchpunten voor het hele team. Een knappe prestatie!

Uitslagentabel poule 1

In Poule 2A kreeg team 2 drie andere tegenstanders dan vorige keer. Had RSR Ivoren Toren 1 in de vorige ronde nog in poule 1 gespeeld, deze keer moesten ze stuivertje wisselen met Promotie 1. Voor poule 2A bleek Ivoren Toren toch wat te sterk, want ze wonnen alles.

Maar verder deed OEW 2 het eigenlijk prima, zeker als je bedenkt dat ze alleen maar tegen de sterkste teams van hun concurrenten speelden. Zo was er een teamremise tegen Messemaker-1847 1 en winst op de thuisploeg DSC 1. Jens maakte als invaller zijn Groene Hart Cup-debuut en behaalde 1 punt uit zijn 3 partijen. Gefeliciteerd, Jens! Dat ene punt was trouwens cruciaal in de overwinning op DSC! Lev behaalde dezelfde score (1 uit 3), Casper had het wat moeilijker en sleepte een remise binnen (½ uit 3). Sam had een topavond en scoorde 2 volle punten.

Uitslagentabel poule 2A

Al met al betekent deze uitslag dat onze beide teams in dezelfde poule blijven spelen. Als we dat volhouden in de volgende ronde (een thuiswedstrijd!) dan is dat een mooie generale repetitie voor de finaleavond in Rotterdam.
Komentar


bottom of page