top of page
  • Foto van schrijverWadim

Externe Wedstrijd tegen Philidor

Dinsdag 16 juni werd op chess.com een vriendschappelijke wedstrijd gehouden tussen het jeugdteam van Op Eigen Wieken en de oude, wijze mannen van Philidor. De wedstrijd begon om 19:00 stipt (werd automatisch gestart door chess.com), maar veel dank aan Jetze, hadden wij van tevoren de clubleden van beide kanten geïnformeerd en er deden 7 spelers (evenveel!) van iedere club mee. Er werd gespeeld met rapid tempo 25 minuten met 10 seconden increment. Die avond werden er twee partijen gespeeld, wel begon de tweede partij direct nadat de eerste afgelopen was. Geen tijd om de eerste partij van je af te zetten, nee meteen aan de bak. Je kon wel altijd kijken naar de tussenstand, maar tijdens de wedstijd had je denk ik niet echt tijd om bij anderen te kijken.


Dit was de opstelling van die avond:

Op Bord 1 speelde Nicolo tegen Michiel Op Bord 2 speelde Abisan tegen Bas Op Bord 3 speelde Jonathan tegen Jetze Op Bord 4 speelde Simon tegen Ton Op Bord 5 speelde Daniël tegen Jan Op Bord 6 speelde Guido tegen Paul Op Bord 7 speelde Anton tegen Henk


Ik, als lid van beide clubs, mocht niet meedoen met de match en daarom kon ik de match in de gaten houden en rustig doorklikken door de 7 partijen die bezig waren. In ronde 1 vielen enorm veel 0-llen voor OEW, maar misschien kwam het door de iets tragere tempo dat OEW-ers gewend zijn (vaak spelen wij toernooien met 15 minuten bedenktijd), maar misschien was het ook erg spannend om tegen hele volwassenen tegenstanders te schaken. Plezier was er wel veel en zo hier en daar vielen ook wat verrassende uitslagen. Ik loop alle partijen door.


Ronde 1:


Zo stond Op Eigen Wieken na ronde 1 met een score van 6 tegen 1 achter. Bij voetbal zou je veel gefrustreerde spelers verwachten, maar bij schaken pakten de jongens het heel mooi op. Sommigen ging wat secuurder spelen en bezorgden meer problemen aan hun tegenstanders.


Ronde 2:Einduitslag van de match tussen Op Eigen Wieken en Philidor is 2,5-11,5. Maar Op Eigen Wiekers hebben wel veel plezier gehad en ook wat wijze lessen geleerd van hun volwassen schaakcollega’s.

Tot de volgende keer!
Comments


bottom of page