top of page
  • Foto van schrijverJeroen

Eindelijk weer achter het bord

We hebben weer in het echt kunnen spelen! Goed om jullie allemaal weer gezien te hebben. Het was maar een paar weken; volgend jaar gaat het vast weer normaal zijn.


In deze paar weken hebben wij dus geen competitie af kunnen maken. Eigenlijk hadden we dat wel kunnen doen, omdat we maar een groep van vijf spelers hadden. In plaats daarvan hebben we andere dingen gedaan, twee tegen twee en doorgeefschaak. We hebben ook twee ronden gespeeld, en daarvan staat de uitslag hieronder.


Over het algemeen won Dhruv eigenlijk alles, ook de andere spellen. Tijdens de lockdown deed ongeveer de hele groep mee met de online lessen en de competities, en daar zagen we exact hetzelfde. Dhruv was een van de sterkste spelers. Ook deed hij mee met de vrijdagavondtrainingen, wat misschien de doorslag heeft gegeven.


Anton en Mees deden hetzelfde, ze deden goed mee met de online lessen en de competities, en deden het ook erg goed tijdens de competities. Anton is heel erg goed in alle delen van de partij. Als Anton door de opening komt, wat vaak wel lukt, kan vrijwel niemand hem meer tegenhouden. Mees is juist extreem goed in de opening en later in de partij ook in trucjes. Het is heel erg lastig om beter uit de opening te komen dan Mees, ook voor mij. Daarna maakt hij het je ook niet makkelijk.


Sara had het wat moeilijk tijdens deze competitie. Dit is ook wel een heel sterke Damegroep waarin ze allemaal Stap 3 doen. Maar Sara geeft niet zomaar op. Ze speelt gewoon door, en kijkt hoe ver ze komt. Ook speelt ze erg rustig, wat vaak betekent dat ze alles wat ze leert snel in haar partijen kan gebruiken. Ga dus gewoon zo door!


Erik had deze competitie wat pech. De eerste keer was hij oneven, en heeft toen een goede partij gespeeld en gewonnen. De tweede keer was hij er niet, en daarna deden we geen competitie meer. Erik heeft dus tijdens deze competitie niet kunnen laten zien hoe goed hij speelt. Maar ik weet hoe goed hij kan schaken. Hopelijk zien we volgend jaar meer van jouw partijen!


Het was een gezellige tijd, en ik had het erg naar mijn zin om deze competitie en andere spellen te begeleiden. Hopelijk zien we jullie volgend jaar terug!


Uitslagen

1. Dhruv 2 uit 2

2. Anton 1 uit 2, op onderling resultaat

3. Mees 1 uit 2

4. Sara 0 uit 2

5. Erik 0 uit 0 (oneven 1e ronde)

Comments


bottom of page