top of page
  • Foto van schrijverWadim

Eerste Ronde Zuid Holland Jeugd Cup

Op 25 november werd de eerste ronde van de online toernooi Zuid-Holland Jeugd Cup (Vroeger Groene Hart Cup) gespeeld. Drie jeugd teams van Op Eigen Wieken met daarin 15 enthousiaste schakers streden tegen andere clubs. Gelukkig zaten de OEW-teams in verschillende poules, er waren zo geen onderonsje. Ik was zelf aan het meekijken en chatte na afloop met een paar oew-ers. Velen hebben het naar hun zin gehad en wachten op de volgende ronde, welke op 16 december zal plaats vinden.


Hoe ging het te werk?

Gedurende een uur speelde iedere oew-er tegen spelers uit andere clubs. Was je snel klaar, helemaal niet erg, er werd zo snel mogelijk een nieuwe andere tegenstander voor je gezocht. Zo kon je punten binnenhalen voor jouw team. De hoogste 4 scores vormen namelijk het teamtotaal.


Wie zit er in team A en hoe hebben zij het gedaan?

Team A bestaat uit 4 supergroepers Abisan, Jonathan, Simon en Guido. De jongens hebben het erg goed gedaan! Het eerste kwartier ging het wat minder, het team bungelde zelf op de laatste plek, maar na een tijdje hadden de jongens de draai gevonden. Uiteindelijk zijn zij op een gedeeld eerste plek geëindigd. Jonathan haalde 13 punten binnen voor het team met aan het eind 4 gewonnen partijen op een rij (4,5 uit 6). Abisan en Simon haalden allebei 12 punten voor het team. Simon had ook 4 gewonnen partijen op een rij op het laatst (4 uit 5). Abisan had maar liefst 7 partijen weten te spelen en had tussentijds ook 4 partijen op een rij gewonnen. Guido had een toetsweek net achter de rug en was erg moe. Hierdoor begon hij met 5 nederlagen, gelukkig wist hij daarna 1 punt en vervolgens nog 2 punten te bemachtigen. (1,5 uit 7) Samen heeft het team 40 punten weten te behalen.


Wie zit er in team B en hoe hebben zij het gedaan?

Team B bestaat uit 5 spelers en is een mix van supergroeper Daniel, Jacob en Connor en konigsgroeper Casper en damegroeper Anton. Dit team stoomde als een locomotief! Daniel wist maar liefst 10 partijen te spelen in een uur tijd en daarvan heeft hij ook nog eens 9 gewonnen (op een rij) en behaalde 32 punten voor het team. Casper wist nog meer partijen te spelen dan Daniel, hij speelde er 12! En tien van deze partijen had Casper ook nog eens gewonnen. Dit leverde 28 punten op voor het team. Jacob heeft alles gewonnen (5 uit 5) en dit leverde 16 punten op voor het team. Connor speelde ook 5 partijtjes en won er 4 van en verdiende 8 punten. Anton begon erg fijn met 2 overwinningen, alleen boekte toen helaas 4 nederlagen, wist wel de laatste te winnen en verdiende 6 punten. (Deze punten telden niet meer voor het definitief puntentotaal, maar tellen natuurlijk wel voor spelplezier) Het team wist ruim de eerste plek te veroveren met een puntentotaal van 84 punten.


Wie zit er in team C en hoe hebben zij het gedaan?

Team C bestaat ook uit 5 veelal net-met-schaken-begonnen spelers, de meesten spelen in de grote zaal en een paar spelen in de paardengroep. Het team bestaat uit Zeteo, Oliwier, Cederick, Tygo en Coen. Voor sommigen was het nog eens hun eerste online schaaktoernooi. Eerste teamschaaktoernooi was het volgens mij voor iedereen uit dit team zeker. Het team wist de derde plek te veroveren, knappe prestatie voor de eerste keer! Zeteo wist 8 partijtjes te spelen en daarvan 5 te winnen, dit leverde 12 punten op voor het team. Cederick speelde 9 partijtjes en won daarvan 4 en speelde 2 gelijk en behaalde 9 punten voor het team. Tygo speelde 7 partijtje en won daarvan er 3 en speelde eentje gelijk, dit leverde 8 punten op voor het team. Coen speelde ook 7 partijtjes en wist daarvan er 3 te winnen, wat ook 6 punten opleverde voor het team. Oliwier had het wat zwaar en van de zes partijtje verloor hij allemaal, maar in eentje was hij erg dichtbij de winst. Zijn eerste partij duurde wel maar liefst 84 zetten! Volgende ronde wens ik Oliwier veel succes en ik heb alle hoop in dat hij dan ook punten gaat pakken voor het team. Het team had 37 punten behaald en een mooie derde plek in hun poule.


Ik heb genoten van het kijken naar tientallen (misschien wel honderd :) ) oew-schaakpartijen en ik vertel je eerlijk, ik heb deze lang niet allemaal kunnen zien! Ik hoop dat jullie vooral veel plezier hebben gehad en tot de volgende ronde op woensdag 16 december.


Comments


bottom of page