top of page
  • Foto van schrijverOnno

E-tjes op avontuur in Groningen

Wat waren we blij dat wij ons hadden geplaatst voor de halve finale van teams in de E-categorie t/m 10 jaar! Niet met 1 team, maar met maar liefst 2 teams! Echter hadden ze er niet bij verteld dat we dan wel naar Groningen moesten. Terwijl Voorschoten en Leiderdorp bij de andere halve finale een stuk dichterbij mochten, moesten wij voor dag en dauw op weg naar Groningen. Voor Eben was het helemaal vroeg, want hij ging met de trein. Jens, Ilja, Casper en Jack gingen de dag ervoor en maakten er een gezellig weekendje weg van. Wel was iedereen op tijd op de locatie en kon het toernooi beginnen.


Het was goed georganiseerd en het toernooi begon prima op tijd. Team 1 (Aren, Dhruv, Casper en Ilja) en team 2 (Jack, Eben, Jens en Oliwier) mochten meteen bovenin spelen. Erg leuk, aangezien dat de borden waren die live te volgen waren! nou ja live... Als ze het deden. Ze hadden wat opstartproblemen waardoor niet alleen team 2 echt te volgen was. Zij mochten meteen tegen de grote favoriet van het toernooi. Een 4-0 nederlaag was dan ook geen schande. Team 1 behoorde op papier ook tot de favorieten en maakte dit ook waar. Een 4-0 overwinning werd geboekt.


Na de partijen werd er gezellig gespeeld of nog even geschaakt. Voor de ouders/begeleiders was het wel wat krapjes allemaal, maar je had een mooi uitzicht op de sportvelden en zo zagen sommigen zelfs hun eerste korfbalwedstrijd!

Tijdens het toernooi verliep lekker. Team 1 deed het goed, maar verloor wel van twee concurrenten. Ondanks dit, werden ze mooi derde. De plaats maakte eigenlijk niet uit, aangezien de helft door zou gaan naar de finale. Voor team 2 was dit wel anders. Zij stonden net onder het midden bij ingang van de laatste ronde. Spannend was het tot het laatste moment. Het werd 2-2, dit betekende dat er nog wel een kansje was.... Maar helaas, ze werden net elfde. Geen finale plek voor team 2. Wel ging iedereen voldaan terug naar huis. Dat was in elk geval de bedoeling. Jack en Eben hadden helaas wat pech op de terugweg. De trein reed niet. Gelukkig kwamen ze uiteindelijk wel thuis, al was het niet voor het donker...






Comments


bottom of page