top of page
  • Foto van schrijverErick

E-team Nederlands kampioen!

Op zaterdag 11 november 2023 vertrok het E-team om 9:45 naar Muiderberg om deel te nemen aan het Nederlands Team Kampioenschap onder 10 jaar (JCCE). Erick was de teamleider van het team bestaande uit Aren, Dhruv, Casper en Ilja.

Vorig jaar was dit team 7e geworden. De teamleden waren allemaal sterker geworden dus we waren benieuwd welke plek ze dit jaar konden bereiken.

De eerste ronde speelde OEW tegen De Volenwijckers E1. In de halve finale in Groningen was dit ook de 1e tegenstander, beide keren werd met 4-0 gewonnen. Een goede start!

De tweede ronde was tegen VAS E1, de kampioen van 2022. Ook deze ronde leidde tot winst. In de 3e ronde werd het spannend want werd er geschaakt tegen Staunton E1, waarvan tijdens de halve finale was verloren. Maar nu waren de rollen omgedraaid en werd gewonnen met 3,5-0,5. De 4e ronde was nog spannender want dat was tegen favoriet HMC Den Bosch E1. Casper won de 1e partij, Ilja op bord 4 verloor net als Aren op bord 1. Dhruv vocht tot het einde en won deze partij, dus uiteindelijk een mooi gelijkspel. Daarmee stond OEW E1 op de 1e plek in de tussenstand met een 0,5 BP voorsprong op HMC Den Bosch E1. De 5e ronde werd gespeeld tegen Magnus Leidsche Rijn en ook dat leidde tot een 2-2. HMC Den Bosch won en stond daarmee nu op de 1e plek in de tussenstand. Het zou een spannende eindstrijd worden. De 6e ronde werd met 4-0 gewonnen van Moira Domtoren E1, en die ronde verloor HMC Den Bosch E1 onverwacht van Staunton. Daarmee stond OEW weer op de 1e plek! In de laatste ronde speelde OEW tegen SHTV E1, ook een sterke tegenstander. De eerste twee partijen werden gewonnen, maar de 3e verloren. Op dat moment had Den Bosch al met 4-0 gewonnen, dus om 1e te blijven moest Dhruv remise spelen of winnen. En na een spannende strijd werd het remise en daarmee kroonde OEW E1 zich tot kampioen! Een prachtige prestatie van Aren, Dhruv, Casper en Ilja!