top of page
  • Foto van schrijverLeonore

D- en E-teams op NK

Zowel het D-team als het E-team is kampioen geworden van de Leidse schaakbond en heeft zich daarmee geplaatst voor de landelijke halve finales. Een hele knappe prestatie.

E-team

Het E-team had al in de halve finales laten zien dat ze ook landelijk goed mee kunnen. Onder leiding van kopman Jonathan speelden Jathus, Casper en Rashaan mee in de top van de halve finales en wisten zich te plaatsen voor de finales.

In de finales op 29 mei kregen ze het zwaar voor hun kiezen. Elke ronde moest er hard gestreden worden. Er werd online gespeeld, maar Casper, Rashaan en Dhruv (die inviel voor Jathus) speelden met z'n drieën in het buurthuis. Jonathan had vooraf gevoetbald en logde vanuit huis in. Na een lange middag intensief schaken was een mooie 12e plaats van Nederland bereikt!

D-team

Op 20 mei speelde het D-team, bestaande uit Nora, Jonathan, Daniël en Guido, online de halve finales. Dat was al een knappe prestatie, maar er zat nog meer in het vat. Ze moesten even inkomen, maar uiteindelijk wisten ze een vierde plaats in hun poule te bemachtigen. De wedstrijd tegen de uiteindelijke winnaar van de poule speelden ze allen zeer goede partijen en waren ze tot het laatste bezig.

Op de finaledag wisten ze maar liefst vier keer 2-2 te spelen en een keer te winnen met 3-1. Hiermee zijn ze 10e geworden van Nederland!