top of page
  • Foto van schrijverLeonore

Casper 2e van Nederland!

Tijdens de regionale pupillendag op 5 juni hebben Jack, Oliwier, Sybren (G) en Dhruv (H) zich weten te plaatsen voor het Nederlands kampioenschap. Casper (H) kreeg een vrijplaats en mocht uiteindelijk ook meedoen.


Zaterdag 19 juni was een spannende dag voor de jongens. Ze zouden 7 wedstrijden gaan spelen tegen de allerbeste schakers van hun leeftijd uit heel Nederland. Dit alles werd gespeeld via op het online platform Tornelo, wat het misschien nog wel moeilijker maakt dan in het echt schaken.


Jack, Oliwier en Sybren speelden in de G-categorie (t/m 8 jaar). Jack en Sybren wisten allebei 4 punten te scoren. Jack eindigde op de 17e plaats en Sybren op de 11e plaats. Van allebei een superprestatie op hun eerste deelname aan een NK. Oliwier verraste helemaal door met 4,5 punt 8e van Nederland te worden!


Bij de H'tjes (t/m 7 jaar) konden we rekenen op onze enthousiastelingen Dhruv en Casper. Dhruv behaalde met 4 punten een 7e plaats. Casper was goed in vorm en verloor alleen van de uiteindelijke kampioen. Een knappe tweede plaats was het resultaat!Wij zijn trots op alle pupillen met het behaalde resultaat. We hopen dat jullie veel plezier hebben gehad en wellicht kunnen jullie volgend jaar nog een keer meedoen, maar dan achter een echt schaakbord!


Hieronder een knappe mat in 3 van Sybren!Comments


bottom of page