top of page
  • Foto van schrijverLeonore

Beide OEW E-teams naar NK

De teamwedstrijden voor de E-categorie (t/m 10 jaar) zijn altijd kleinschalig, maar dit jaar waren er wel heel weinig deelnemende teams. Naast twee OEW-teams waren alleen Voorschoten en LSG aanwezig. Op voorhand werd al verwacht dat de eerste teams van OEW en van Voorschoten zouden gaan strijden om de titel en dat het tweede OEW team met LSG ging uitmaken wie de derde NK plek zou verdienen.


De eerste twee wedstrijden verliepen inderdaad zoals verwacht: OEW 1 en Voorschoten wonnen hun wedstrijden met 4-0. Toen werd het spannend OEW 1 tegen Voorschoten en OEW 2 tegen LSG. De jongens gingen er goed voor zitten (geen enkel meisje deed mee...). Sam wist knap van de kopman van LSG te winnen en dat gaf zijn team een extra impuls. Ook Jack, Sybren en uiteindelijk Erik wisten hun partij te winnen, goed gedaan! Op het vierde bord van het eerste team speelde Eben sterk. Hij wist het punt binnen te halen. Casper moest het vervolgens tegen zijn sterke tegenstander van Voorschoten opgeven. Ilja zorgde ervoor dat OEW weer op voorsprong kwam en toen was alleen Dhruv op het eerste bord nog bezig. Zijn doorzettingsvermogen zorgde uiteindelijk voor het laatste punt, 3-1 winst!


Het zag er goed uit voor de OEW-teams, maar de laatste wedstrijd zou nog een keer tegen Voorschoten en LSG zijn met verwisselde kleuren. Het tweede team schoot uit de startblokken en wist opnieuw LSG te verslaan; dit keer met 3-1. Dat betekent een derde plaats en recht op deelname aan het NK! Bij het topduel werd duidelijk dat de twee teams erg aan elkaar gewaagd zijn. Nu wist Voorschoten met 3-1 te winnen! Een snelschaakwedstrijd met 3 min+2 sec op de klok moest de doorslag geven. De aanwezige vaders stonden zenuwachtig in de gang voor het raam te kijken hoe de jongens het ervanaf brachten. Ilja was als eerste klaar, gewonnen. Casper sloot zijn verjaardag ook mooi af met winst. Vervolgens was Dhruv zijn tegenstander te slim af en om het feestje compleet te maken won ook Eben zijn partij.


Met een 1e en een 3e plaats hebben de E-teams het super gedaan. Beide teams (Dhruv, Casper, Ilja, Eben en Sam, Erik, Sybren, Jack) mogen door naar het NK. Dat zal vast weer zo'n gezellige en spannende dag worden!

コメント


bottom of page