top of page
  • Foto van schrijverOnno

Aren Nederlands Kampioen!

Met een grote delegatie van de regio Leiden waren we afgereisd naar Spijkenisse. De stad waar de Pupillendag werd georganiseerd. Van onze club waren de afgevaardigden: H groep - t/m 7: Elysia en Aditya G groep - t/m 8: Aren (Cinar van LSG speelde ook mee) F groep - t/m 9: Eben, Casper, Dhruv en Ilja (Hugo van SV Leiderdorp speelde ook mee)

De OEW’ers gingen goed van start! Dhruv won in 10 zetten met een trucje. Aren scoorde ook zijn eerste punt. Casper mocht de eerste wedstrijd tegen Eben. Casper won deze partij. Aditya had verloren. Elysia verloor haar eerste partij, haar dame werd ingesloten. En Ilja was als laatste klaar. Hij won zijn wedstrijd.

Als de kinderen klaar waren met hun partij, stond er een mooi buitenprogramma voor ze klaar. Zo konden ze voetballen, springen op het luchtkussen, een suikerspin of popcorn halen, poffertjes eten of gewoon lekker een potje schaken. Om half 4 kwam Mister X om de hoek kijken en kon iedereen een potje tegen hem spelen.

Bij het ingaan van de laatste ronde stond Aren met 5 uit 6 op een mooie positie voor de overwinning van het toernooi. Dhruv had een sterke tegenstand dit toernooi en kwam niet verder dan 4 punten uit 7 partijen. Net zoals Casper en Ilja. Samen hadden ze een gedeelde 12e plek. Eben kwam uiteindelijk op 3 punten en werd gedeeld 22e.

Elysia had het goed gedaan en had 3 punten en werd 6e van de meiden. Aditya scoorde 2,5 punt en werd 15e van Nederland.

Aren won ook zijn laatste partij en kwam hierdoor op 6 uit 7! Met deze score werd hij gedeeld eerste in zijn categorie t/m 8 jaar! Hij had echter gewonnen van zijn concurrent Bram en daarom werd Aren kampioen!