top of page
  • Foto van schrijverLeonore

Anne Frankschool kampioen

Op woensdagmiddag 7 december kon er sinds een aantal jaren weer een schaaktoernooi worden georganiseerd voor het basisonderwijs. Met maar liefst 21 deelnemende teams was het enthousiasme groot. De teams werden verdeeld in een gelijkwaardige A- en B-groep.


Opvallend was dat het grootste deel van de 80 deelnemers geen ervaren clubschaker was. Voor velen was het dan ook de eerste keer dat ze aan een schaaktoernooi meededen. Dan is het spelen van 5 wedstrijden met klok best een uitdaging! Dit bleek echter geen enkel probleem. Er werd zeer sportief gestreden met enthousiasme en passie.


De eerste twee teams van de Anne Frankschool waren een maatje te groot voor de andere teams; het is duidelijk dat zij op school schaakles krijgen. Team 1 wist in de A-groep alle individuele wedstrijden te winnen en eindigde hiermee fier bovenaan. De Tweemaster pakte de tweede plaats. Het tweede team van de Anne Frankschool wist de B-groep te winnen voor de Lorentzschool die tweede werd.


De twee teams van de Anne Frankschool, de Tweemaster en de Lorentzschool mogen door naar de regionale halve finales op woensdagmiddag 15 maart 2023!

Comments


bottom of page