top of page
  • Foto van schrijverWadim

Alles Loopt weer op rolletjes

Na een tussenpauze met online schaaktoernooien konden we in de laatste weken voor de zomervakantie weer fysiek schaken. De eerste avond was er nog een maximum van zes kinderen per ruimte, maar de resterende weken konden wij samen met de Torengroepers in een andere zaal schaken. Dit verslagje wordt geschreven met nog één ronde te gaan, daarom kan het zijn dat de echte eindranglijst iets anders zal zijn. Maar de winnaar van de groep is nu al bekend!


De competitie is gewonnen door Sybren! Tot nu toe helemaal ongeslagen en alleen een halfje laten liggen tegen Marijn. Maar met sterk aanvallend spel, kwam Sybren snel op materiaalvoorsprong en gaf zijn tegenstanders geen kans meer om terug te komen.


Op een mooie tweede plek met allebei 3 punten en de enige nederlaag tegen Sybren zijn Jack en Jan geëindigd. Jack is een nieuw lid en heel knap hoe hij in zijn debuutcompetitie een mooie gedeeld tweede plek heeft veroverd. Jan is geen debutant, maar juist een ervaren speler van de Lopergroep. Jan liet ook sterk spel zien en het is duidelijk dat ondanks het digitale gat in ons schaakjaar, Jan het schaken niet verleerd is.


Een mooie vierde plek is er voor Edith! Edith neemt de tijd en denkt goed over haar zetten na, zo kan zij het gevaar snel zien aankomen. Nipt achter Edith is Marijn op de vijfde plek geëindigd. Snakkend naar een aanval, laat Marijn weleens zijn stukken, die al in gevaar zijn, in de steek, met als gevolg dat zijn tegenstander fors materiaaloverwicht opbouwt. Een leuk anekdote komt uit de partij tegen Alexandra, waar wij er in de analyse achter kwamen, dat de koning en de koningin in het begin van de partij hadden besloten om van plekje te wisselen. Hierdoor kwam wel een mogelijkheid voor Alexandra om met behulp van een aftrekaanval drie stukken van Marijn aan te vallen. Alexandra eindigde achter Marijn.


Alexandra houdt enorm van noteren en zo kunnen wij de partijen na afloop altijd naspelen. Soms gebeuren er wel toverzetten, als wij het notatieformulier volgen, maar dat is niet verassend. Als je lange partijen speelt van zo’n zestig zetten, dan vergeet je natuurlijk wel eens een zet of twee op te schrijven. Voor Alexandra is het ook belangrijk om de focus vast te houden en goed op te letten of de tegenstander misschien iets gemeens van plan is.


Het laatste plekje is voor Kevin. Kevin is deze competitie helaas nog niet aan punten scoren toegekomen. Misschien leidde de pauze in het schaken tot dit effect bij Kevin. Laten we hopen dat het in het nieuwe seizoen ééntjes zal regenen bij Kevin. De zomer is ondertussen aangekomen en ons seizoen zit er op! Wij wensen iedereen een fijne zomervakantie en tot in het nieuwe schaakseizoen!


Uitslagen

1) Sybren 4,5 punt

2) Jack 3 punten Jan 3 punten

4) Edith 2 punten

5) Marijn 1,5 punt

6) Alexandra 1 punt

7) Kevin 0 punten

Comments


bottom of page