top of page

Supergroep, 28 januari 2020


Er was niet veel spanning op de vierde speelavond. Bij vijf van de zes partijen was het evenwicht al snel verbroken. Alleen bij Simon tegen Nora duurde het tot de 23e zet voordat Nora een pion won. Snel daarna nog een tweede pion en ook nog een derde. Simon won nog wel een pion terug, maar de a-, b- en c-pionnen van Nora rukten als een stoomwals op en Simon kon de promotie niet tegenhouden.

Akil wist al vrij gauw de dame van Connor buit te maken. Daarna was het een gelopen race.

Nicolò weerde zich kranig tegen Abisan, maar kon niet voorkomen dat hij steeds meer materiaal achter raakte en verloor.

Jonathan won vanuit de opening (Schots gambiet) een stuk tegen twee pionnen tegen Lucas. Na een gemeen aftrekschaak kwam Jonathan zelfs een volle dame voor te staan. Daarna kon hij zich permitteren om nog wat met Lucas te spelen als een kat met een muis.

Joost had succes met de van Nicolò afgekeken d4-opening gevolgd door Pc3, Lf4 en een dubbele aanval op c7 via Pb5. Een opening die niet in de theorieboeken voorkomt en die geen naam heeft. Maar Bogalech wist er geen raad mee en kwam al gauw materiaal achter. Dat wist ze niet meer goed te maken.

Daniël opende met zwart tegen Lawa met b7-b6. Ook de andere loper werd gefianchetteerd (moeilijk woord, zoek maar op in Wikipedia bij fianchetto). Dat pakte goed uit omdat de diagonaal h1-a8 open kwam. Daniël had constant het initiatief, won materiaal en tenslotte ook de partij.

Voor Jacob was er helaas geen tegenstander, ook niet in de koningsgroep.

In de stand veranderde niet veel ; er zijn nog steeds drie spelers met een 100%-score.

Uitslagen 4e ronde :

Lawa - Daniël 0 - 1

Joost - Bogalech 1 - 0

Nicolò - Abisan 0 - 1

Connor - Akil 0 - 1

Jonathan - Lucas 1 - 0

Simon - Nora 0 - 1

Stand :

1. Abisan en Akil 4 uit 4

3. Nora 3 uit 3

4. Jonathan 3 uit 4

5. Simon 2 uit 4

6. Joost 1,5 uit 3

7. Connor, Daniël, Jacob 1 uit 3

10. Nicolò 1 uit 4

11 .Lucas 0,5 uit 3

12. Bogalech, Lawa 0 uit 3


bottom of page