top of page

Supergroep, 21 januari 2020


Vier partijen maar deze avond. De drie meisjes kwamen niet in actie. Lawa en Nora hadden zich afgemeld en Bogalech deed, evenals Connor, proefexamen Stap 3. Met succes! Voor Lucas was er helaas geen tegenstander.

Er waren een paar ongewone openingen deze keer : Daniël begon met f2-f4 en Jacob met g2-g3.

De gebroeders Pancharajah, die de laatste vijf competities wonnen, hebben zich al weer aan de kop van het klassement genesteld. Akil speelde met wit weer zijn geliefde Spaans tegen Simon, maar deze keer ruilde hij niet op c6. Nadat Simon kort had gerokeerd begon Akil een pionnenstorm op de koningsvleugel. Simon dacht het gevaar te kunnen keren door een dameruil, maar de h-lijn kwam open en Akil won eerst een loper, toen een toren en niet lang daarna ook de koning (mat).

Jonathan hanteerde (met zwart tegen Jacob) ongeveer dezelfde strategie als Akil. Hij zag af van de rokade, hield de stelling gesloten en rukte op met zijn h-pion. Toen Jacob naliet die pion af te stoppen met h2-h4 had Jonathan geen moeite de h-lijn te openen. Jacob kwam in moeilijkheden en moest rond de 18e zet zijn dame geven (tegen een toren) om mat af te wenden. Daarmee was de partij eigenlijk beslist, al ging Jacob nog een tijdje door.

Abisan tegen Joost was een soort doorschuif-Frans. Het grootste deel van de partij stond Abisan een loper tegen twee pionnen voor, maar in het late eindspel wist Joost de zaak gelijk te trekken. Daarna ging het toch nog fout voor hem : Abisan promoveerde, waarna Joost had kunnen opgeven, maar er werd in razend tempo doorgespeeld tot het mat.

In de partij Daniël - Nicolò zagen we gelukkig de oude Nicolò terug. Hij speelde een vrijwel foutloze partij. Lang stond het gelijk, maar in het eindspel (met tijdnood voor Daniël) kwam Nicolò twee pionnen voor, genoeg voor promotie en de winst. Daniël, de revelatie van de vorige competitie, staat nog op nul, maar hij heeft pas twee partijen gespeeld.

Uitslagen 3e speelavond :

Jacob - Jonathan 0 - 1

Akil - Simon 1 - 0

Daniël - Nicolò 0 - 1

Abisan - Joost 1 -0

Stand :

1. Abisan en Akil 3 uit 3

3. Nora 2 uit 2

4. Jonathan en Simon 2 uit 3

6. Connor 1 uit 2

7. Jacob, Nicolò 1 uit 3

9. Joost, Lucas 0,5 uit 2

11. Bogalech, Daniël, Lawa 0 uit 3


bottom of page