top of page

Supergroep, 14 januari 2020


De topper van de avond was de partij tussen Jonathan en Akil. Jonathan (wit) koos deze keer voor het Italiaans. Al op de vierde zet bleek dat Akil zich nooit echt in deze opening heeft verdiept. Jonathan kreeg het initiatief, won een kwaliteit en leek regelrecht op de winst af te gaan, ook omdat Akil zeeën van tijd gebruikte. Maar tijdnood is betrekkelijk met een increment van 10 seconden per zet. Akil verdedigde niet alleen goed, hij wist geleidelijk ook steeds meer gevaar te stichten. Jonathans tijdvoorsprong smolt weg als sneeuw voor de zon. Nadat hij een stuk had weggegeven bood Jonathan remise aan, maar Akil rook zijn kans. Jonathan wist het niet meer en liet zich nog mat zetten ook. Heel sneu.

Abisan had weer zwart en speelde opnieuw Siciliaans, tegen Jacob. Die gaf lange tijd heel netjes partij en zijn stukken stonden zelfs actiever. Maar nadat Abisan via een pionvork een paard had gewonnen was het evenwicht verbroken. Toen Jacob ook nog zijn dame kwijtraakte was het tijd om ermee op te houden.

Lucas kwam goed weg tegen Joost. Met een dame achter wist hij remise te forceren door eeuwig schaak met een toren.

De drie meisjes zaten deze keer keurig op een rij naast elkaar. Hun partijen waren alle drie nogal eenzijdig. Bogalech en Lawa verloren kansloos van respectievelijk Connor en Simon. Nora redde de eer van de dames door met overmacht te winnen van Nicolò. Zij is nu één van de vier koplopers.

Daniël speelde een mooie vriendschappelijke partij tegen Joost van de koningsgroep.

Uitslagen 2e ronde :

Simon - Lawa 1 - 0

Nora - Nicolò 1 - 0

Joost - Lucas 0,5 - 0,5

Jacob - Abisan 0 - 1

Jonathan - Akil 0 - 1

Bogalech - Connor 0 - 1

Stand :

1. Abisan, Akil, Nora en Simon 2 uit 2

5. Connor, Jacob en Jonathan 1 uit 2

8. Joost 0,5 uit 1

9. Lucas 0,5 uit 2

10. Daniël 0 uit 1

11. Bogalech, Lawa en Nicolò 0 uit 2


bottom of page