top of page

Supergroep, 7 januari 2020


Zoals gewoonlijk zijn we na de kerstvakantie begonnen aan een nieuwe competitie, die zal duren tot de zomervakantie. Iedereen was aanwezig.

Akil speelde een uitstekende aanvalspartij waarin tegenstander Daniël vanaf het begin onder druk gezet werd. Akil offerde een loper om een gevaarlijke koningsaanval in te zetten. In eerste instantie had Daniël genoeg verdedigers paraat om de aanval op te vangen, maar Akil behield het initiatief en in tijdnood bezweek Daniël. Hij wist de partij nog even te rekken met een paar schaakjes, maar toen die op waren was het over en uit. Akil was de enige witspeler die won.

Lucas speelde net als Akil de ruilvariant van het Spaans, tegen Jacob. Hij kreeg er geen voordeel mee, maar verloor lange tijd ook geen materiaal. Uiteindelijk won Jacob een stuk en de partij.

Bogalech kreeg tegen Abisan het Siciliaans voorgeschoteld. Ze behandelde het keurig, bijna volgens de theorieboeken, maar toen ze een aanval beantwoordde met een tegenaanval ging het mis. Het kostte een stuk en op de 28e zet overschreed Bogalech de tijd in verloren positie.

Jonathan won al gauw een stuk tegen Nicolò. Die moest op de 15e zet zijn dame voor een paard geven om niet mat te gaan. Met een volle dame voorsprong speelde Jonathan de partij moeiteloos naar winst.

De partij tussen Connor en Simon ging gelijk op. Aan het eind hadden ze ieder nog een koning, een toren en twee verbonden vrijpionnen. Bij Connor stonden die op de g- en h-lijn, bij Simon op de a- en b-lijn. Simon wist zijn pionnen sneller te laten oprukken en promoveerde, waarna de zaak beslist was.

In een Italiaanse partij wist Lawa de partij tegen Nora lang in evenwicht te houden. Maar door een penning maakte Nora een paard buit en ze is ervaren genoeg om dat voordeel om te zetten in winst.

Joost was als 13e speler "over" en speelde vriendschappelijk tegen Cesar uit de koningsgroep.

Uitslagen 1e ronde :

Lucas - Jacob 0 - 1

Connor - Simon 0 - 1

Lawa - Nora 0 - 1

Nicolò - Jonathan 0 - 1

Akil - Daniël 1 - 0

Bogalech - Abisan 0 - 1


bottom of page