top of page

Supergroep, 10 december 2019


Net als de vorige week verloren de twee koplopers, waardoor de stand aan de top weer flink is gewijzigd. Vijf spelers maken theoretisch nog kans op het kampioenschap, met nog maar 1 speelavond te gaan!

Simon speelde voor de tweede keer tegen Abisan. Het was niet zo gepland, maar door de afwezigheid van vijf spelers moest ik wat improviseren. Simon (zwart) wist niet goed raad met het Göring-gambiet dat Abisan hem voorschotelde. Abisan werd heer en meester in het centrum en met een fraaie paardzet bracht hij Simon in grote moeilijkheden. Simon wist in eerste instantie het verlies te beperken tot een kwaliteit, maar zijn koning stond onveilig en hij kreeg een aanvalsgolf over zich heen. Door deze overwinning stijgt Abisan van de vierde naar de eerste plaats.

Ook Akil kon het niet bolwerken. Joost leverde, na zijn winst tegen Daniël van vorige week, opnieuw een knappe prestatie door Akil overtuigend te verslaan (dame tegen toren in het eindspel, plus wat pionnen). Daarmee haalde Joost Akil in en ze staan nu samen vierde.

Nora speelde haar vertrouwde d4-opening tegen Jonathan. Ze kreeg een ruimtelijk overwicht, met meer bewegingsvrijheid voor haar stukken, maar Jonathan verdedigde goed en met nog flink wat materiaal op het bord werd tot remise besloten. Voor Nora de vijfde remise in zeven partijen.

Remise werd het ook tussen Jacob en Connor. Dat betekende niet dat het steeds gelijk op ging. Connor wist een kwaliteit te winnen, maar Jacob won later een stuk terug. Jacob had toen een loper en een paard tegen een toren voor Connor (plus nog wat materiaal), maar hij was tevreden met een puntendeling.

Volgende week dus de laatste en beslissende ronde! Spannend.

Uitslagen 11e ronde :

Nora - Jonathan 0,5 - 0,5

Abisan - Simon 1 - 0

Akil- Joost 0 - 1

Jacob - Connor 0,5 - 0,5

Stand :

1. Abisan 6,5 uit 9 (72,2%)

2. Daniël 7 uit 10 (70%)

3. Simon 7,5 uit 11 (68,2%)

4. Akil, Joost 6,5 uit 10 (65%)

6. Jonathan 6 uit 10 (60%)

7. Jacob 5 uit 10 (50%)

8. Nora 3,5 uit 7 (50%)

9. Connor 5 uit 11 (45,5%)

10. Lucas 3 uit 9 (33,3%)

11. Bogalech 2,5 uit 8 (31,3%)

12. Lawa 1 uit 7 (14,3%)

13. Nicolò 1 uit 9 (11,1%)


bottom of page