top of page

Supergroep, 3 december 2019


De stand aan de kop is flink gewijzigd door de nederlagen van Daniël en Abisan. Simon is nu de nieuwe lijstaanvoerder. Hoewel hij het Schots met zwart niet helemaal volgens de theorieboeken behandelde kwam hij tegen Bogalech toch al vrij gauw voor te staan. Toen Bogalech haar dame verloor doordat ze er contact mee had gemaakt was de zaak helemaal bekeken.

Daniël leed zijn eerste nederlaag en wel tegen Joost. Die koos voor het Frans en Daniël antwoordde met de doorschuifvariant. Lang ging het gelijk op, maar Joost oefende meer druk uit en ging het eindspel in met een loper meer, tegen twee pionnen. Die loper stond erg goed en Daniël kon uiteindelijk zijn pionnen niet meer verdedigen en gaf op.

De broederstrijd tussen Akil en Abisan was een Siciliaanse partij waarin Akil al snel zijn aanval richtte op Abisan's koningsvleugel. Abisan werd in de verdediging gedrukt en moest toezien hoe zijn koningsstelling werd opengescheurd. Een mooie overwinning voor Akil, die oprukt naar de tweede plaats, vlak achter Simon.

Nora behaalde haar eerste overwinning, na vier remises en een nederlaag. Connor was het slachtoffer. Hij kwam al vrij gauw een stuk tegen een pion achter en later verloor hij nog zijn dame door een röntgenaanval.

Jonathan voerde (met wit) een leuke combinatie uit in het Schots gambiet, waardoor Lucas zijn rokade verloor, maar toch bleef het materieel lang gelijk. Pas in het eindspel won Jonathan een toren door een paardvork. Lucas had daarna gerust kunnen opgeven, maar hij ging door tot hij mat stond.

Volgende week zijn acht supergroepspelers betrokken bij beker- of externe wedstrijden. De laatste speeldag, op 17 december, zal de beslissing moeten brengen.

Uitslagen 10e ronde :

Akil - Abisan 1 - 0

Nora - Connor 1 - 0

Daniël - Joost 0 - 1

Jonathan - Lucas 1 - 0

Bogalech - Simon 0 - 1

Stand :

1. Simon 7,5 uit 10 (75%)

2. Akil 6,5 uit 9 (72,2%)

3. Daniël 7 uit 10 (70%)

4. Abisan 5,5 uit 8 (68,8%)

5. Jonathan en Joost 5,5 uit 9 (61,1%)

7. Jacob 4,5 uit 9 (50%)

8. Nora 3 uit 6 (50%)

9. Connor 4,5 uit 10 (45%)

10. Lucas 3 uit 9 (33,3%)

11. Bogalech 2,5 uit 8 (31,3%)

12. Lawa 1 uit 7 (14,3%)

13. Nicolò 1 uit 9 (11,1%)


bottom of page