top of page

Philidor E - OEW B 2-2


Dit jaar speelt Op Eigen Wieken met twee externe teams mee in de LeiSB competitie. Het spelen van langere partijen tegen volwassenen is erg leuk en leerzaam. De eerste ronde ging het B team, in de recreatieklasse, op bezoek bij Philidor. Een aantal OEW'ers had vorig jaar al een keertje een oefenwedstrijd tegen dit team gespeeld, dus zag bekende gezichten.

Iedereen overleefde de opening zonder kleerscheuren. Bogalech pakte de opening iets handiger aan dan haar tegenstander en won snel een pion. Er werden wel veel stukken afgeruild, maar door actief spel wist Bogalech haar voordeel uit te breiden. Toen ze een stuk won, gaf haar tegenstander op. De volgende die klaar was, was Nicolo. Vanuit een rustige opening opende Nicolo de stelling wat voor beide partijen kansen gaf. Uiteindelijk snoepte de tegenstander van Nicolo wat pionnetjes mee en op het moment dat hij leek te consolideren, sloeg Nicolo ineens toe met een krachtige aftrekaanval!

Helaas stond Daniël op dat moment al wat minder. Na een actief gespeelde opening ging hij iets te snel in de aanval. Hierdoor kwam zijn koning wat onveilig waar zijn tegenstander goed gebruik van maakte. Toen hij een paar pionnen en een stuk achter stond, was er geen houden meer aan. Ook Lawa had een zware avond. Al snel keek ze tegen een onprettige stelling aan. Ze heeft het lang volgehouden, maar moest toch het onderspit delven.

Een mooie start van OEW B. Aan het eind van het seizoen spelen we nog een keertje tegen Philidor; dan komen ze bij ons op bezoek!


bottom of page