top of page

Prachtpartij Benjamin en Joost


Vandaag speelde de supergroep 'hands and brain' in de hal beneden en had de Koningsgroep de hele zaal voor zichzelf. Het was lekker rustig en wellicht dat de spelers stimuleerde om hele goede partijen te spelen. De partij van Benjamin en Joost sprong er daarbij uit. In het begin maakte Joost nog een foutje door met zijn paard een gedekte pion te slaan, maar daarna speelden beide spelers het heel goed verder. Met een röntgen-aanval leek Joost zijn stuk terug te winnen, maar Benjamin kwam met een tegenaanval die het stuk leek te redden, waarop Joost met een tijdelijk dame-offer het stuk alsnog wist terug te winnen. De resulterende stelling was ongeveer gelijk en beide spelers lieten de stukken goed samenwerken voor aanval en verdediging. Uiteindelijk was Joost net iets handiger en kwam in een eindspel met twee pionnen meer wat beslissend bleek. Ook Jathus en Iris speelden een prima partij, waarbij Jathus het beste op zijn pionnetjes lette en daardoor in een goed eindspel belande. Het was nog wel spannend, omdat hij weinig tijd had, maar met 1 minuut op de klok wist hij Iris mat te zetten. César en Martino hadden ook een spannende partij, Martino gaf in het begin een paard weg, maar liet in het vervolg zijn stukken goed samenwerken en het extra paard van César deed lange tijd niet mee. Op een gegeven moment moest César nauwkeurig verdedigen toen Martino aanval kreeg over de onderste rij en tegelijkertijd een wat verdwaalde loper kon winnen. Helaas voor Martino, ontglipte hem toen een hele onhandige zet die een toren koste en César ook een pion opleverde die kon promoveren. Toen was er geen redden meer aan en wist César op drie uit drie te komen en daarmee alleen de koppositie te pakken. Maar de competitie is nog niet klaar en Benjamin, Jathus en Joost zijn met twee punten in de achtervolging.


bottom of page