top of page

Supergroep, 12 november 2019


De top zes bestaat momenteel geheel uit leden van drie families. De gebroeders Brienen en Pancharajah deden goede zaken met een 100%-score. Minder goed verging het de broertjes Vijver, die bleven steken op 25%.

Daniël raakte zijn koppositie kwijt aan Abisan. Hij speelde Schots tegen Nora, die de Schotse opening goed kent. Daniël raakte een pion kwijt en kwam niet tot de rokade. Toen hij nog een tweede pion verloor zag het er somber voor hem uit. Maar in het eindspel was hij doortastender. Hij won een pion terug en ontsnapte met remise. Voor beiden was het al de vierde remise.

Jonathan moest het met zwart opnemen tegen Simon. Het eindspel ging in met nagenoeg gelijke materiaalverhoudingen. Jonathan had loper en paard, Simon toren en pion. Daarnaast ieder nog een toren en een stel pionnen. Simon speelde het eindspel preciezer. Hij kwam eerst een kwaliteit voor, later een volle toren. Dat viel niet meer te redden voor Jonathan.

Abisan had zwart tegen Connor. Hij zette zijn tegenstander al snel onder druk door op te rukken met alle vier pionnen op de damevleugel. Abisan dicteerde het spel en won zonder problemen.

Zijn broer Akil speelde met zwart tegen Lucas. Die koos voor de Spaanse opening. Niet zo'n gelukkige keuze, want Akil speelt ook Spaans met wit en hij bleek de opening veel beter te kennen. Lucas kwam al gauw in de problemen. Materieel bleef het nog een tijdje in evenwicht, maar de koning van Lucas stond zwaar op de tocht, terwijl die van Abisan veilig stond. Na een ongelukkige paardzet van Lucas was het mat in twee.

Jacob speelde een vrijwel foutloze partij tegen Nicolò. Hij won al gauw een pion, later nog een tweede. Toen Nicolò een paard moest inleveren om een promotie tegen te houden was het evenwicht definitief verbroken.

De kortste partij was die van Joost tegen Lawa. Joost speelde de opening waarop Nicolò het patent heeft, met d4 als eerste zet en een aanval op c7 met loper en paard. Maar de beslissing viel aan de andere kant van het bord, op h7, doordat Lawa mat in één over het hoofd zag.

Bogalech was "oneven" en speelde vriendschappelijk.

Op 5 november werd er geen competitie gespeeld vanwege de vele afwezigen (proefwerkweek).

Uitslagen 8e ronde :

Jacob - Nicolò 1 - 0

Joost - Lawa 1 - 0

Connor - Abisan 0 - 1

Lucas - Akil 0 - 1

Daniël - Nora 0,5 - 0,5

Simon - Jonathan 1 - 0

Stand :

1. Abisan 5,5 uit 7 (78,6%)

2. Daniël 6 uit 8 (75%)

3. Simon 5,5 uit 8 (68,8%)

4. Jonathan, Akil 4,5 uit 7 (64,3%)

6. Jacob 4,5 uit 8 (56,3%)

7. Joost 3,5 uit 7 (50%)

8. Connor 3,5 uit 8 (43,8%)

9. Lucas 3 uit 7 (42,9%)

10. Nora 2 uit 5 (40%)

11. Bogalech 2,5 uit 7 (35,7%)

12. Lawa 1 uit 6 (16,7%)

13. Nicolò 1 uit 8 (12,5%)


bottom of page