top of page

César en Benjamin op kop


In de tweede ronde van de wintercompetitie hebben César en Benjamin de koppositie gepakt door ook hun tweede partij te winnen. Benjamin speelde een overtuigende pot tegen Iris die duidelijk haar dag niet had. Ze had last van een gepend paard in de buurt van haar koning en in een poging om onder de druk uit te komen verloor ze haar dame. César had veel meer werk aan zijn partij tegen herfstkampioen Joost. Joost kwam goed uit de opening en had als ik het goed gezien heb ook ergens een toren mee kunnen pakken. Beide spelers zagen het niet. Na verloop van tijd ontstond er een spannende stelling waarin Joost een paard van César insloot. Om het paard te winnen moest de koning wel uit de veilige schuilplaats weg. Dappere Joost durfde dat, maar hij deed het niet op de meest handige manier en toen was het pardoes mat bijna midden op het bord. De derde partij was die tussen Martino en Jathus. De opening zag er van beide kanten prima uit, maar net toen het middenspel ging beginnen haalde Martino een verdedigend paard weg bij zijn koning en was het pardoes mat, winst voor Jathus. De volgende keer is Martino van plan om snel de dames te ruilen tegen Jathus, zodat hij niet meer snel mat gezet kan worden en hopelijk nog eens de theorie van de sleutelvelden uit de lesgroep kan toepassen.


bottom of page