top of page

Pionnengroep, herfstcompetitie 2019


De eerste rondes van het schaakseizoen zitten er op. Met veel plezier is er gestreden op de 64 velden. Pionnen rukten op, paarden en lopers namen hun plaats in, de koning werd veilig gesteld en de toren in het spel gebracht. Stukken werden aangevallen of verdedigd en voor de koning van de tegenstander werd een gevangenis gebouwd om hem mat te zetten. Schaken blijft een boeiend spel. Kijken we naar de stand in de Pionnengroep dan zien wij dat Sara en Tex allebei op plaats 1 staan. Ze hanteren alle twee een andere denk- en schaakstijl, maar zijn aan elkaar gewaagd. In hun onderlinge schaakpartij wisten zij elkaar mooi in evenwicht te houden. Een mooie prestatie! Mayra wist keurig op een 3e plaats beslag te leggen. (De schaakmeiden doen het goed in de Pionnengroep!) In een mooi notatieboekje legt Mayra al haar partijen vast. Zo kan ze haar schaakpartijen nog eens naspelen. Op de 4e plek is Mats geëindigd. Een enthousiaste schaker, altijd een prettige en goedlachse tegenstander. Verrassend voor mij is Tom 5e geworden. Hij moet zich nog een beetje meer thuis gaan voelen op het bord, maar hij doet goede zetten. Sinsing wist zijn laatste schaakpartij tegen Alexander te winnen en eindigde zo op de 6e plaats. Met iets meer rust en nadenken in zijn spel zal hij straks wel een plaatsje stijgen. Alexander en Philippe delen samen de 7e plek. Schaken is voor hen een mooie sport. Zo leren zij zich concentreren en focussen op een klein speelveld. Met groot enthousiasme komen ze naar de schaakclub, elke dinsdag. Sybren is nog steeds de nieuweling in de Pionnengroep. Dat hij meer verliest dan wint is echt niet gek. Want op een schaakclub zit je tenslotte om te leren schaken. Hij staat prima op een 9e plaats. Loqmane ten slotte is 10e geworden in onze groep. Als hij zijn dag heeft kan hij van iedereen winnen, maar rustig op een stoel blijven zitten is soms nog een hele opgave.


bottom of page