top of page

Torengroep herfstcompetitie 2019


Dit jaar zijn we begonnen met een wat kleinere Torengroep: twee kinderen van vorig jaar zijn gestopt, dus we hielden maar vier schakers over. Gelukkig kwam Roeslan ons na een paar weken versterken. En verder hebben we het opgelost door veel partijen tegen Damegroepers te spelen: leuk en leerzaam.

Cristina is verdiend kampioen geworden. Ze speelde remise tegen Roeslan en wist de andere partijen te winnen. Cristina neemt de tijd voor haar partijen en de analyses. Je merkt dat ze snel sterker wordt. En van de jeugdleiders van Stap 3 hoorde ik dat ze ook heel goed meedoet in de lesgroep van deze moeilijke stap.

Marijn haalde precies 50%. Marijn is heel enthousiast en doet er veel aan om sterker te worden. Je merkt dat dat goed lukt: zelfs tegen de sterke spelers van de Damegroep kon hij goed meekomen. Vlak achter Marijn kwam Andreas. Andreas denkt goed en rustig na; hij zet zijn partijen prima op, maar soms lukte het net niet om te winnen. Laat je daardoor niet ontmoedigen, Andreas, als je zo doorgaat kom je er wel!

Roeslan is nieuw en moest even wennen aan het noteren. Maar zowel in de speelgroep als in de lesgroep komt hij goed mee. Het komt maar zelden voor dat iemand die net bij OEW komt al zo sterk schaakt; ik ben benieuwd hoe ver Roeslan over een jaar is.

Sonam moest er na de vakantie weer een beetje inkomen. Hij speelde spannende partijen, maar als het er op aankwam ging het soms net mis. Toch past Sonam goed in de Torengroep, want zijn inzicht is goed; volgende competitie gaat het vast beter!

Opvallend was trouwens hoe goed de Torengroepers (en de Damegroepers in dezelfde speelruimte) met hun partijen bezig waren. Daarom worden jullie allemaal snel sterker. Ga zo door!

De uitslag van de gecombineerde Dame/Torengroep: 1. Anton: 2 uit 2 2. Andreas: 1 uit 1 3. Salma: 1 uit 2 (op weerstandspunten) 3. Iris: 1 uit 2 3. Femke: 1 uit 2 6. Erik: 0.5 uit 1 7. Roeslan: 0.5 uit 2 (Torengroep tegen Damegroep) 7. Cristina: 0.5 uit 2 (op onderling resultaat vóór de combinatie) 7. Marijn: 0.5 uit 2 10. Sonam: 0 uit 1 (Torengroep tegen Damegroep) 10. Lazja: 0 uit 1 


bottom of page