top of page

Koningsgroep herfstcompetitie 2019


Bij de Koningsgroep zijn twee dingen belangrijk voor de uitslag van de partij. Aan de ene kant gaat het erom wie het best let op ongedekte stukken, een (on)voordelige ruil, dubbele aanval paard, of mat in één. Aan de andere kant gaat het er om wie er voor kan zorgen dat de stukken allemaal meedoen en goed samenwerken. De kunst is natuurlijk om op allebei die aspecten te letten en dat is best lastig, zeker als de stelling ingewikkeld is. Maar dat maakt het schaken juist zo leuk en spannend!

De spelers waren deze herfstcompetitie weer prima aan elkaar gewaagd. Herfstkampioen Joost speelde het meest geconcentreerd en won de eerste vier partijen. Wellicht verslapte de concentratie toen wat, want in de laatste ronde moest hij in het stof bijten tegen César die naarmate de competitie vorderde steeds beter ging spelen. César was de remisekoning met drie remises. Jathus speelde vorig jaar nog in de Damegroep en speelde in het begin te voorzichtig en afwachtend. Later groeide het geloof in de eigen kansen en kwam hij op 50 procent. Joris en Jurjan zullen lichtelijk teleurgesteld zijn geweest over het eindresultaat, maar hebben over het algemeen prima partijen gespeeld waarbij na op en neergaande strijd hun tegenstander net iets vaker wist te winnen. Benjamin is nieuw bij onze club, maar heeft al veel ervaring opgedaan bij een andere schaakclub. In het begin was het even wennen en speelde hij wat snel. Maar hij voelt zich steeds meer op zijn gemak en wist de tweede plek te behalen. Good old Martino kan enorm veel lol hebben als zijn plannetjes lukken. Hij is altijd op zoek naar aanvalskansen en wist daarmee twee partijen te winnen.

Eindstand herfstcompetitie

1. Joost van der Kooij 4,0 punten (uit 5)

2. Benjamin Koster 3,5 punten (uit 5)

3. César Duchatteau 2,5 punten (uit 5)

3. Jathus Sutharsnan 2,0 punten (uit 4)

5. Jurjan den Hollander 1,5 punten (uit 5)

5. Joris Veraart 1,5 punten (uit 5)


bottom of page