top of page
  • Foto van schrijverJeroen

Damegroep herfstcompetitie 2019


Deze competitie was best interessant. De Torengroep, waar we de zaal mee deelden, leek op een bepaald moment maar drie spelers te hebben. Daarom hebben we de Dame- en Torengroep samengevoegd. We hebben dus meer partijen gespeeld dan hieronder staan. Iris heeft het heel erg goed gedaan. Ze is nieuw in de Damegroep, want ze heeft vorige competitie de Torengroep gewonnen, en wint nu ook de Damegroep. Ik dacht in de vorige competitie al dat zij de sterkste speler in de zaal was. Iris kon ook al noteren, en tegelijkertijd de klok gebruiken, en dat helpt heel erg in de Damegroep. Dit geldt eigenlijk ook voor Erik. Hij is tijdens de partijen een beetje een stuiterbal, maar als je hem ziet spelen, zie je dat zijn brein ook heel snel op en neer gaat. Hij ziet snel goede zetten, en kan goed gebruik maken van de fouten van zijn tegenstanders. Dat levert hem hier een mooie tweede plaats op. Lazja speelt nu al een tijdje in de Damegroep, en ze haalt altijd wel een redelijke score. Ze wint eigenlijk altijd meer dan ze verliest, wat een heel knappe prestatie is.

Salma heeft een tijdje in de Koningsgroep gespeeld, en is nu voor een paar competities terug in de Damegroep. In het begin moest ze er weer even inkomen, en heeft haar eerste partij verloren, maar ze is goed teruggekomen. Tijdens de hele competitie heeft ze niks meer verloren, en daar kan je ook trots op zijn. Ook Anton kan trots zijn op zijn prestaties. 1 uit 4 is best oké als je nieuw in de groep bent, maar daarna heeft hij ook nog 2 uit 2 gehaald in de gecombineerde Dame/Torengroep, dus uiteindelijk heeft hij toch echt wel een goed resultaat neergezet. Anton speelt tactisch heel erg sterk, heeft allemaal trucjes onder de knie, en past deze ook goed toe in zijn partijen. Femke heeft deze keer niet een heel geweldige competitie gehad. Ze heeft nooit echt een slechte positie gehad, maar als ze verloor, was het omdat ze een zet miste. Een dubbele aanval, of een mat-dreiging of zoiets. Let dus altijd op waar de tegenstander mee dreigt. Kijk dus naar de laatste zet van de tegenstander, en wat er allemaal aangevallen staat.

De scores van de Damegroep voordat we de Toren- en Damegroep samenvoegden:

1. Iris: 3.0 uit 4. 2. Erik: 2.5 uit 4 3. Lazja: 2.0 uit 3 4. Salma: 1.5 uit 3 5. Anton: 1.0 uit 4 (op onderling resultaat) 5. Femke: 1.0 uit 4


bottom of page