top of page

Supergroep, 29 oktober 2019.


Geen echte verrassingen op deze zevende speelavond. Daniël handhaaft zich op kop na een zege op Lucas. In een Italiaanse partij kwam Daniël in het middenspel eerst een loper voor, later een volle toren. Genoeg voor de winst.

Joost koos voor een onregelmatige d4-opening tegen Jonathan, maar bereikte er weinig mee. Jonathan kreeg al vrij gauw het initiatief en won een stuk tegen een pion. Joost bood nog wel wat weerwerk, maar Jonathan wist de dreigingen simpel op te vangen en leidde de partij bekwaam naar winst.

Nicolò speelde met wit zijn vertrouwde d4-opening tegen Simon en ging in de aanval op de damevleugel. Hij kreeg een toren op c7 en zijn dame op b7, maar Simon had kort gerocheerd waardoor zijn koning veilig stond. Nadat Nicolò een paar keer de sterkste voortzetting had gemist nam Simon het initiatief over, won materiaal en later ook de partij.

Akil speelde Spaans tegen Connor, die daar in de beginfase steeds een goed antwoord op had. Maar geleidelijk kwam Connor steeds meer onder druk te staan. Hij verloor een stuk en de ervaren Akil liet dit voordeel niet meer glippen.

Abisan speelde net als zijn broer Spaans met wit. Jacob was de tegenstander, die in eerste instantie goed partij gaf. Hij kwam in moeilijkheden toen hij een aanval van Akil beantwoordde met een tegenaanval. Er kwamen twee stukken van Jacob tegelijk in te staan en stukverlies was onvermijdelijk. Jacob spartelde nog wel wat tegen, maar de nederlaag was niet meer af te wenden.

Lawa en Bogalech maakten van hun partij een gezellig praatpotje van meiden onder elkaar. Af en toe werden er wat stukken en pionnen afgeruild en het leek op een vreedzame remise uit te draaien tot Lawa een toren weggaf. Ze hield alleen een loper en een paar pionnen over en kon zich niet meer verweren.

Nora was afwezig.

Uitslagen 7e ronde :

Abisan - Jacob 1 - 0

Lucas - Daniël 0 - 1

Joost - Jonathan 0 - 1

Nicolò - Simon 0 - 1

Akil - Connor 1 - 0

Lawa - Bogalech 0 - 1

Stand :

1. Daniël 5,5 uit 7 (78,6%)

2. Jonathan, Abisan 4,5 uit 6 (75%)

4. Simon 4,5 uit 7 (64,3%)

5. Akil 3,5 uit 6 (58,3%)

6. Connor, Jacob 3,5 uit 7 (50%)

8. Lucas 3 uit 6 (50%)

9. Joost 2,5 uit 6 (41,7%)

10. Nora 1,5 uit 4 (37,5%)

11. Bogalech 2,5 uit 7 (35,7%)

12. Lawa 1 uit 5 (20%)

13. Nicolò 1 uit 7 (14,3%)


bottom of page