top of page

OEW start veelbelovend in externe


OEW A – Voorschoten F: 2½-3½

Vrijdag 18 oktober speelde ons A-team (Abisan, Akil, Nora, Jonathan, Simon en invaller Jacob) de eerste van 5 competitiewedstrijden in klasse 4A van de Leidse Schaakbond, en wel tegen een seniorenteam van Voorschoten. De partijen waren van een goed niveau, en aanvankelijk ging de strijd gelijk op. Maar na verlies van Jonathan en Jacob, degelijke remises van Nora en Simon en winst van Akil, stonden we toch met 2-3 achter.

Abisan stond wat slechter en winst voor hem zat er zeker niet meer in. Gelukkig speelde de tegenstander in een pionneneindspel zonder een duidelijk winstplan, en omdat Abisan steeds wel de juiste zet deed, haalde hij nog remise binnen.

De wedstrijd ging dus verloren, maar de verwachting voor de rest van de competitie is positief. Het is zeker een veelbelovend begin.

Abisan - L. Hogendoorn ½-½

Akil - F. de Klerk 1-0

Nora - W. Oudhof ½-½

Jonathan - R. Aalbersberg 0-1

Simon - K. Passchier ½-½

Jacob - R. Mkrtchyan 0-1


bottom of page